Erzurum Haber Girişi : 06 Aralık 2012 11:15

Doğu'da soğuk hava etkili olmaya başladı

Doğu'da soğuk hava etkili olmaya başladı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından geceleri soğuk hava etkili olurken, bölgede en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 11 derece olarak kaydedildi.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının ardından geceleri soğuk hava etkili olurken, bölgede en düşük hava sıcaklığı Kars’ta eksi 11 derece olarak kaydedildi.

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor. Kar yağışından dolayı Erzurum'da 43 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor. Erzurum'da son 24 saat içinde Karayazı ilçesinden 2 doğum ve Hınıs'ta bir epilepsi hastası, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Soğuk havanın etkisiyle kent merkezlerinde bazı ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu, bazı araçlar çalışmadı. Geceleri soğuk havanın etkili olmaya başladığını ifade eden vatandaşlar, “12. aydayız. Bu sene kış geç geldi. Yağan karın ardından soğuklar da başladı. Artık beşinci aya kadar kış çilesi Erzurum’da sürer” dediler.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 11, Ağrı'da eksi 9, Erzurum'da eksi 8, Ardahan'da eksi 7, Erzincan'da eksi 3 ve Iğdır'da sıfır derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ardahan'da 2, Erzurum ve Ağrı'da 3, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da 9 derece olması tahmin ediliyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.