Bölge Haber Girişi : 28 Nisan 2011 16:21

Kadın Meclisinden çocuklara jest!..

Kadın Meclisinden çocuklara jest!..
Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunun öğrencilerinden 10'u kız, 20 öğrenciyi yemeğe götürdü.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunun öğrencilerinden 10'u kız, 20 öğrenciyi yemeğe götürdü. Kadın Meclisi Başkanı Seher Ergüney, başarılı, dar gelirli öğrencileri tercih ettiklerini belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde etkinlikler düzenleyen Yakutiye Kadın Meclisi, bir grup öğrenciyi yemeğe götürdü. Kadın Meclisi Başkanı Seher Ergüney, okul ve öğrenci tespitinde dar gelirli ailelerin yoğun yaşadığı bölgeyi tercih ettiklerini belirtti. Ergüney, " Ahmet Yesevi İlköğretim Okulundan 10'u kız, 20 öğrencimizi Yakutiye Belediyesine getirdik. Burada belediyecilik ile ilgili sorularını, yaşadıkları çevrede tespit ettikleri sorunlarını yetkililere aktarmalarına imkan sağladık. Ardından da derslerinde başarılı 20 öğrencimizle bir lokantada yemek götürdük. Kadın Meclisi olarak özellikle gelir düzeyi düşük bölgelerdeki okullarda benzer etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Bu öğrencilerimizin daha önce belki de yapmadıkları etkinliklere destek olarak toplumsal bir görev yapmaya çalışıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde yaptığımız bu etkinliği kültürel ve tarihi mirasımızın tanıtımı için de yapacağız" dedi.

Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunun kız ve erkeklerden oluşan 20 öğrencisi, rehber öğretmenleri Ergül Ertek ile birlikte Yakutiye Belediyesinde başlayan 23 Nisan etkinlikleri bir lokanta da yemekle devam etti. Etkinlikten memnun kalan öğrenciler, getirildikleri araçla tekrar okullarına bırakılırken, yüzlerinden de mutlukları okunuyordu. Etkinlik, Kadın Meclisi üyeleri Gülseren Ekinci, Şükran Kocadağıstan, Nesrin Yetişir, Ayşe Okanlı, Havva Özkan, Ayda Çelebioğlu, Ferda, Nazan Soysal'ın katılımıyla gerçekleşti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.