Sağlık Haber Girişi : 23 Mart 2016 17:15

Kansere karşı kese kağıdı

Kansere karşı kese kağıdı
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Mavi Düşünce Akademisi "Naylon Aşkı, Öldürür!" sloganıyla poşet kullanımına ve pet şişelere savaş açtı. Kampanya çerçevesinde ŞEHİRDER'de bir araya gelen öğrenciler kese kâğıdından paketler yaptılar.
Erzurumajans-Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Mavi Düşünce Akademisi "Naylon Aşkı, Öldürür!" sloganıyla poşet kullanımına ve pet şişelere savaş açtı. Kampanya çerçevesinde ŞEHİRDER'de bir araya gelen öğrenciler kese kâğıdından paketler yaptılar. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞEHİRDER Mavi Düşünce Akademisi koordinatörlerinden Eczacılık Fakültesi öğrencisi Hatice Girgin, naylonun hayatımızı adeta kuşattığını belirterek şunları söyledi:

"Adeta naylon bir hayat yaşıyoruz. Yediğimizde, içtiğimizde, giyindiklerimizde ciddi bir naylon etkisi var. Naylon, plastik vs. içinde bekletilen her gıda vücudumuzdaki kanser riskini hızla artırmaktadır. Kamuoyunda bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu doğrultuda arkadaşlarımızla bir araya gelerek bir şeyler yapmak istedik. Geçmişte olduğu gibi daha kullanımı sağlıklı olan file, bez torba ve kâğıt keselere dönmeliyiz.

Derneğimizde eskiden büyüklerimizin yaptığı gibi kese kâğıdından paketler yapıyoruz. Kese kâğıdı sağlıklı tercih olduğu kadar içerisini göstermemesi açısından bizim erdem ve ahlâkımızı gösteren en önemli mahalle kültürlerimizden biridir. Yaptığımız bu kese kâğıtlarına uyarıcı sloganlarımızı ve bilgilendirici cümlelerimizi işleyeceğiz. İnsanlar belki bir ömür saklayacaklar yaptığımız bu kâğıt paketleri. Bunları 31 Mart'ta konuk edeceğimiz Prof.Dr. Hamdi Temel hocanın konferansında dağıtacağız. Prof.Dr. Hamdi Temel hocamızın "Naylon Aşkı, Öldürür" başlıklı bir kitabı var, konuyla ilgili. Ayrıca hocamız ABD'de bazı eyaletlerde pet şişenin ve naylon poşetin kullanımının yasaklanmasını sağlamış bir isimdir.

Çalışmamıza destek olan başta ŞEHİRDER Başkanımız Murat Ertaş'a, yönetimimize ve sevgili arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, herkesi 31 Mart'taki programımıza davet ediyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.