Spor Haber Girişi : 30 Ağustos 2017 11:13

Kapı rezaleti!

Kapı rezaleti!
BB Erzurumspor, 4. haftaya gelinen TFF 1. Ligi'nde kendi saha ve seyircisi önünde topla buluşamadı.
Erzurumajans-BB Erzurumspor, 4. haftaya gelinen TFF 1. Ligi'nde kendi saha ve seyircisi önünde topla buluşamadı. 

TFF ve kulüp yönetiminin ihmalkârlığı yüzünden barkotlu geçiş kapıları takılmayınca, mavi beyazlı takım, 10 Eylül'de konuk edeceği Samsunspor maçını da büyük ihtimalle İstanbul'da oynayacak.

TFF 1. Lig'de Milli maç arasıyla 4. haftaya gelinirken, BB Erzurumspor, Passolig uygulaması nedeniyle Kazım Karabekir Stadyumu'nda taraftarıyla buluşamadı. İlk hafta MKE Ankaragücü deplasmanına giden, ikinci hafta seyircisiz oynama cezası nedeniyle Elazığ'da Balıkesir Baltokspor ile karşılaşan BB Erzurumspor, üçüncü hafta da deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olmuştu. Milli maç arasından sonra 10 Eylül'de Samsunspor'u kendi evinde ağırlaması gereken mavi beyazlılar, haftalardır takılmayan barkotlu geçiş kapıları nedeniyle bu maçı da büyük ihtimalle İstanbul'da oynayacak.

Kapılar neden takılmadı?

İddiaya göre şimdiye kadar tüm stadyumların barkotlu geçiş kapılarını Passolig'e taktıran Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kazım Karabekir Stadyumu ile ilgili henüz yönetim kurulu kararı almadı. Bununla birlikte TFF, "Bütçemiz yok" gerekçesiyle kapıların kulüp tarafından taktırılmasını istedi. Yaz sezonu boyunca konuyu askıya alan kulüp yönetimi, TFF'ye "Bizim de bütçemiz yok" cevabı verirken, aradan geçen zaman içinde sistemin kurulması için hiçbir adım atılmadı. Yaklaşık 4,5 milyon lira maliyeti olan sistemde Kazım Karabekir Stadyumu için 12 barkotlu geçiş kapısı, tüm kapı girişleri ve stat içine güvenlik kameraları kurulması gerekiyor. Ancak şimdiye kadar sadece koltuk numaralandırmasının yapıldığı statta Passolig sisteminin ne zaman kurulacağı bilinmiyor.

Ekonomik kayıp büyük

Bu arada barkot okuyucu geçiş kapılarının takılmaması yüzünden kendi saha ve seyircisi önünde topla buluşamayan BB Erzurumspor ile birlikte kent ekonomisi de ciddi ekonomik kayıp veriyor. Kulüp her maça deplasman harcaması yaparken, kent esnafı özellikle hafta sonları ekonomik canlılığı yakalayamıyor.

Onur SAĞSÖZ/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Fuat deniz 01 Ocak 1970 02:00

    Yalannnn baska bişey değil takım kötü yönetim bilerek yapıyor

  • çetin 01 Ocak 1970 02:00

    Türkiye Futbol Federasyonunun nasıl bütçesi yok ?Profesyonel liglerde kestiği cezaların hattı hesabı yok .Bu cezalardan gelen paralar ne oluyor acaba ?Türkiye Futbol Federasyonu eğer ki paso lig sistemini devreme sokmuşsa sokan kurum bu durumun üstesinden gelmelidir.Erzurumspor yönetiminin bu parayı ödemek gibi bir zorunluluğu yok .Nasıl ki diğer takımlarınkini yaptırmışsa federasyon bizim takımın stadyumunu da yaptırmalıdır.

  • Kadir 01 Ocak 1970 02:00

    Zafer aynalı yaptırsın. Mehmet sekmen kendi cebinden yaptırsın. Hatta bu kapıları yapacak olan bir şirket açabilir sekmen amcamız. Ne de olsa erzurum onun.

  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Sadece kapı da değil transfer politikasında da rezalet var.Bakın ÇAYKUR Rizespor gibi 3 de 3 yapan takım konyaspordan çok önemli bir oyuncu alırken 3 maçta sadece 4 puan alan erzurumsporumuz transfer yapmıyor en önemli sorunu olan defans hattına transfer yapılmıyor.Bunun sebebi nedir ?Hoca oyuncularına çok fazla mı güveniyor acaba ?Asıl transfer yapmayacak olan rize olması gerekirken tam tersi durum var .Bunu ifade eden bir yazı yazarsanız iyi olur

  • erzurumspor 01 Ocak 1970 02:00

    zafer aynalı yaptırır......

  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum valisi nerede , Erzurum milletvekilleri nerede , Erzurum belediye başkanı nerede , Erzurum da yer alan siyasi partilerin il başkanları nerede , Erzurumlu bakanlar nerede neden bu duruma müdahale etmiyorlar