İlçeler Haber Girişi : 15 Haziran 2012 13:15

Karaçobanlı bayanlara evde çocuk bakımı kursu

Karaçobanlı bayanlara evde çocuk bakımı kursu
Karaçoban İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Erzurum İş-Kur’un işbirliği ile açılan Evde Çoçuk Bakımı Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Erzurum Ajans-Karaçoban İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Erzurum İş-Kur’un işbirliği ile açılan Evde Çoçuk Bakımı Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle belgeleri verildi.
Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende 18 başarılı kursiyere belgeleri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemil Bülbül ve Yardımcısı Erkan Zorzeverdi tarafından verildi.
Törende konuşan Halk Eğitim merkezi Müdürü Bülbül, Karaçoban’da ev hanımlarının evlerinde yapabilecekleri bir meslek sahibi olmaları ve ailelerine maddi destek sağlamaları amacıyla düzenlenen kursa 18 bayan kursiyerin katıldığını söyledi. Bülbül, kursun düzenlenmesinde emeği olan İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç ve İş-Kur yetkililerine teşekkür etti.
Günümüzdeki çocuk bakıcılığında görülen olumsuz örneklere değinen Bülbül, ailelerin bu konuda eğitim almış kişilere çocuklarını emanet etmeleri gerektiğini kaydetti.
Kursa katılan 7 çocuk annesi Şengül Çakıcı da kurs sayesinde bugüne kadar çocuk yetiştirme noktasında doğru bildiği bir çok yanlışı öğrendiğini belirterek, kursun kendilerinin gelişimi açısından da oldukça verimli geçtiğini anlattı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.