Erzurum Haber Girişi : 24 Mart 2012 13:33

Kardeş katili kardeşlere 15'er yıl hapis

Kardeş katili kardeşlere 15'er yıl hapis
Yakutiye İlçesi, Şükrüpaşa Mahallesi, Şıhköyü Caddesi'nde, manav işletmecisi kardeşler Ferhat Tufanç (31) ile Cüneyt Tufanç'ı (33) kurşun yağmuruna tutarak öldüren Bediri Sinan Atar ile Osman Atar kardeşler, 15'er yıl hapis cezasına çarptırıld
Erzurum Ajans-Erzurum'da 23 Aralık 2010 günü Yakutiye İlçesi, Şükrüpaşa Mahallesi, Şıhköyü Caddesi'nde, manav işletmecisi kardeşler Ferhat Tufanç (31) ile Cüneyt Tufanç'ı (33) kurşun yağmuruna tutarak öldüren Bediri Sinan Atar ile Osman Atar kardeşler, 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan yargılanan Atar, kardeşlerin karar duruşmasının ardından oğullarının haksız yere öldürüldüğünü belirten Sevgi Tufanç,"Verilen cezalar acımı hafifletmedi" diye konuştu.

CİNAYET NASIL OLMUŞTU?

Korkunç cinayeti 23 Aralık 2010 günü Ferhat Tufanç (31) ile kardeşi Cüneyt Tufanç'ın köşem manavı isimli işyerinde meydana geldi. Cinayet, nakliye tartışmasından kaynaklanan sözlü kavganın silahlı kavgaya dönüşmesiyle meydana gelmişti. Bedri Sinan Atar (23) ile Osman Atar (39) arasındaki kavganın devamının ardından işyerine gelen Atar kardeşler, ruhsatsız tabancalarla Ferhat-Cüneyt Tufanç kardeşlere kurşun yağdırdıktan sonra, otomobille olay yerinden kaçmışlardı.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİ İLE DAVA AÇILDI

Cinayet sonrası polis tarafından yakalanarak tutuklanan Atar kardeşler hakkında, Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, 6136 sayılı ateşli silahlara muhalefet etmek' suçlarından müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Bedri Sinan Atar, mahkemede "Ağabeyimi dövdüler. Bende onların manavına gittim, beni de dövdüler. Bunun üzerine gittim iki adet silah aldım. Mekanlarına giderek ateş ettim' diye ifade vermişti.

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Osman Atar (39) ile Bedri Sinan Atar(23) " Tufanç kardeşler, ailemize ve bize ağıza alınmayacak küfürler ettiler. O anın kızgınlığı ile bu cinayeti işlediğimiz için pişmanlık duyuyoruz" dediler.

İKİ KARDEŞE 15'ER YIL HAPİS

Mahkeme, cinayetin ağır tahrik altında işlendiği kanaatine vararak Ferhat ve Cüneyt Tufanç kardeşleri kasten öldürmekten yargılanan ağabeyi Osman Atar ile Bedri Atar'ın hakkında istenilen müebbet hapis cezalarını 15'er yıla indirerek iki kardeşi toplam 30 yıl hapis cezasına mahum etti.

"VERİLEN CEZALAR ACIMI HAFİFLETMEDİ"

Nakliyeci Fahri Tufanç ile eşi Sevinç Tufanç, duruşma çıkışında verilen cezalarla oğullarının geri getirilmeyeceğini belirttiler. Gözü yaşlı anne Sevinç Tufanç,"Ben, aslan gibi iki evladımı, genç yaşta hunharca bir cinayete kurban verdim. Adalete olan saygım sonsuz ama evlatlarımın katillerine verilen bu cezalar acımı hafifletmedi " diyerek tepki gösterdi.

Öte yandan Ferhat-Cüneyt Tufanç kardeşlerin avukatı Hakan Dişkeser ise, sanıklar hakkında verilen kararı temyiz edeceklerini belirtti. (Cem BAKIRCI/Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.