Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2013 12:32

Kiremitlik Tabyası alemcilerin mekanı oldu

Kiremitlik Tabyası alemcilerin mekanı oldu
Erzurum'un gözde tarihi mekanlarından olan ve tarihe şahitlik eden Kiremitlik Tabyaları sahipsizliğin kucağına atılmış durumda.
Erzurumajans-Erzurum'un gözde tarihi mekanlarından olan ve tarihe şahitlik eden Kiremitlik Tabyaları sahipsizliğin kucağına atılmış durumda.

Vatandaşlar, Kiremitlik Tabyalarını gezerken içler acısı manzara ile karşılaştı. Çöplük haline gelen Tabyalar, ayrıca tinerci, alemci ve esrarkeşlerin de mekanı olmuş.
Tarihi eserlere karşı böylesine vurdum duymaz davranılması bölgede tepki ile karşılanırken, 'Erzurum'da tarihi eserlere neden önem verilmiyor?' şeklinde bir soruyu da hiç şüphesiz gündeme taşıyor.

Kiremitlik Tabyalara yakın bulunan Yenişehir'de oturan vatandaşlar tarihi eser olan tabyaların tinercilerin, esrarkeşlerin ve alemcilerin mekanı haline gelmesine tepki gösteriyorlar.

Tabyalar ve çevresinin çöplük haline dönüştüğüne de işaret eden vatandaşlar, Kiremitlik Tabyalarına giden yolun Atlama kulelerine giden yol olduğunu, kuleleri çok sayıda turistin geldiğini ve çevre pisliği ile karşılaştıklarını da söylediler.

Sabah erken ve akşam saatlerinde Kiremitlik Tabyasının adeta tinerci, alemci ve esrarkeşlerin uğrak mekanı haline geldiğine de işaret eden vatandaşlar şöyle dediler:
"Burası Tarihi bir mekan. Savaşlara kalelik etmiş bu tabyalar. Şehit kanları ile sulanmış bu topraklar. Şimdi ise şehit kanları ile sulanan bu topraklar çöplük yeri haline gelmiş bulunuyor. Bu da yetmemiş gibi bazı kişiler bu mekana alem yapmak için geliyor. Esrar içiyorlar, tiner çekiyorlar. Yetkililer bu duruma el koymalı. Tedbir almalılar. Tarihi eser elden çıkmak üzere. Kimse bu ilgili veya yetkili görevinin bilincinde olmalı." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • RUH ADAM 01 Ocak 1970 02:00

    AKP ZİHNİYETİYLE BİR ŞEY OLMAZ ADAMLAR TÜRKÜN TARİHİNEDE ESERİNE İSMİNE TAHAMMUL EDEMİYORLAR

  • hakan 01 Ocak 1970 02:00

    davut kardeş çook haklısın... yazıklar olsun bu memleketin ekmeğini yiyipte hainlik eden makam mevki sahibi insanlara..

  • Davut 01 Ocak 1970 02:00

    Ben çözümü buldum!!! Ne gerek var Tabyalara! Edirne tabyaları açık hava müzesi olmuşta ne olmuş,Hem insanlar tarihini öğrenecek hem de turist gelecek... Ne gerek var bunlara, Belediye versin bir müteahhide olsun bitsin. Tarihin bağrına diksin 13-15 kat modern gecekondu... İşte tarih işte kültür. Yazık çok yazık, paraları et kıyma dağıtmaya, sünnet şölenlerine harcasınlar,,, Büyükşehirin vizyoner, 2023 Türkiyesine uygun projeleri bunlar.. Yap bir park, kültür merkezi ... İnşaat esnasında haber ol, biterken haber ol, açarken haber ol.. Daha ne ister insan!!! Seçimler yaklaşırken bazılarının aklı başına geliyor, 10 yıldır benim milletvekili tabii,Erzurum belediyeleri çalışmıyormuş da sanki diğer kurumlar çalışıyor. Son 10 yılda hangi özel- tüzel neyse memlekete hangi projeyi sunmuş, devletin yatırımları dışında, Merkez`den destekli ve merkezin projeleri dışında kim ne katmış bu sahipsiz memlekete...10 yıl laylaylom, secimler gelince Erzurum`u düşünen ol!!