Bölge Haber Girişi : 18 Temmuz 2011 11:28

Köyde imece usulü toplu temizlik!..

Köyde imece usulü toplu temizlik!..
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı İnci köyünde imece usülü toplu temizlik kampanyası başlatıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı İnci köyünde imece usülü toplu temizlik kampanyası başlatıldı.

Muhtar İsmail Atlaş, İnci köyünde imece usulü temizlik kampanyası başlattı. Köy sokakları topluca temizlenerek boya ve badana yapıldı. Vatandaşlar köylerinin temizlikte örnek köy olması için her türlü çaba sarf ettiklerini söylediler. Plastik kaplarda hazırlanan boya ve badanalar yaşlısı genci çocuğu hep birlikte fırçalarla köy sokaklarına sürmeye başladılar. Köy Muhtarı İsmail Atlaş, köyde imece usulü temizlik ve hijyen kampanyası başlattığını söyleyerek kampanyaya bütün köylüler destek verdiğini belirtti.

Başlattıkları kampanyanın Türkiye'deki bütün köy muhtarlarına örnek olmasını ve inci köyünün temizlik ve hijen konusunda bir numara olacağını belirten Atlaş, "Köyümüzü her zaman temiz görmek istiyoruz bunu köylülerimiz başardılar ve başarmaya da devam edeceklerdir" dedi.

Köylüler ise muhtarın köyün temizliğine çok önem verdiğini söyleyerek, "Muhtarımız köyler arasında en temiz köy kampanyası düzenleyerek köylere örnek bir köy olmuştur. Bizler de köy muhtarımıza sonuna kadar destek verdik. Muhtar ilk işi olarak köyün alt yapı ve sokakların parke döşemesini yaptırdı. İkinci aşamada ise köyün temizliği sokakların temizliği duvarları boya ve badana yaparak temiz sokak temiz çevre ve bizlerde buna destek veriyoruz" dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.