Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Şubat 2012 11:43

''Kucaklayış, gök kubbe seramik sergisi''

''Kucaklayış, gök kubbe seramik sergisi''
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Araştırma Görevlisi Nevin Ayduslu tarafından hazırlanan “Kucaklayış, Gök Kubbe Seramik Sergisi” Erzurum Devlet Resim-Heykel Müzesi Galerisi (Kültür Merkezi) Havuzbaşı salonunda açıld
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Araştırma Görevlisi Nevin Ayduslu tarafından hazırlanan “Kucaklayış, Gök Kubbe Seramik Sergisi” Erzurum Devlet Resim-Heykel Müzesi Galerisi (Kültür Merkezi) Havuzbaşı salonunda açıldı.
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu ve ERVAK Başkanı Erdal Güzel, KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım tarafından açılan sergide, Ayduslu’nun 25 adet seramik çalışması yer alıyor.

Sergiyle ilgili bilgi veren Ayduslu, çalışmasının iç kısımlarının iç bükey dairelerden, bir kısmının ise iç bükey kuş formlarından oluştuğunu, çalışmasında ‘şamotlu’ kilden fitil tekniğinde, renkli sır tekniklerini kullandığını anlattı.
Çalışmasında kullandığı iç bükey dairelerin gökkubeyi ve kucaklayışı temsil ettiğini, kucaklayışın ise sevgi ve şefkatin işareti olduğunu söyleyen Aydoslu şunları kaydetti: “Gök kubbeden kesit olarak düşünülen iç bükey daire ve kuşlarda Çifte Minareli Medrese’nin süslemeleri vurgulanmıştır. Selçuklunun sonsuzluk kavramını temsil eden geometrik ve bitkisel süslemeleri günümüz anlayışındaki yapıtlarda da devamı sağlanmaya çalışılmıştır.”
S
ergi hafta sonuna kadar açık kalacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.