Bölge Haber Girişi : 12 Nisan 2010 04:43

KUDAKA 19 milyon lira hibe sağlayacak!..

KUDAKA 19 milyon lira hibe sağlayacak!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, bu yıl içerisinde 19 milyon liralık hibe desteğinde bulunacaklarını açıkladı.
Erzurum Ajans-Erzurum-Erzincan ve Bayburt illerinin kalkınmasına öncülük etmesi amacıyla kurulan KUDAKA’nın Genel Sekreteri Dr. Altan, basın toplantısı düzenleyerek, kurumun işleyişi hakkında bilgiler verdi.

KUDAKA’nın yürüteceği faaliyetler, proje destekleri ve bütçesiyle ilgili detaylı bir bilgilendirme veren Genel Sekreter Dr. Altan, haziran ayı içerisinde kamuoyuna proje teklif çağrısı yapacaklarını açıkladı. Kendilerine sunulan projelere bu yıl içerisinde 19 milyon liralık hibe desteğinde bulunacaklarını bildiren Dr. Altan, “KUDAKA asla bir para dağıtma merkezi değildir” dedi.

Hibe ile desteklenecek projelerin, KUDAKA’nın uzmanları tarafından sürekli denetim altında tutulacağını ifade eden Dr. Altan, “Projeler bağımsız uzmanlar ve denetçiler tarafından incelenecek. Projeler kabul edildiğinde ise uzmanlarımız projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi için rehberlik yapacak. Herhangibir suiistimalin olmaması için işler sıkı tutulacak. Geçmişte buna benzer desteklerde ciddi sıkıntıların çıktığı, verilen desteklerin yatırıma dönüşmeden buharlaştığını çok iyi biliyoruz. Bunların yaşanmaması için ekibimiz çok sıkı bir denetim gerçekleştirecek ” diye konuştu.

Önceki uygulamalarda Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından hazırlanan kalkınma planlarının Türkiye’nin tüm bölgelerini kapsayacak şekilde rantabl olmadığına dikkat çeken Altan, ancak bu anlayışın kalkınma hamlesini getirmediğinin anlaşılmasının ardından kalkınma ajanslarının kurulduğunu dile getirdi.

KUDAKA ile birlikte Türkiye’nin 26 bölgeye ayrıldığını kaydeden Genel Sekreter Dr. Rıfat Altan, KUDAKA olarak Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayacak bölgesel kalkınmayı amaçladıklarını açıkladı.

Bölgenin potansiyeli, sosyo-ekonomik yapısı, önceliği ve nüfusu gibi konuların detaylı bir şekilde incelenerek, ön bölgesel çalışma planı hazırlandığını, verilecek hibe desteklerin de bu plan çerçevesinde çıkarılacağını söyleyen Altan, “Ön bölgesel çalışma planını DTP’nin onayına sunacağız. Mayıs ayında da başvuru rehberi hazırlanacak ve haziran ayı içerisinde de proje teklif çağrılarını yapacağız. 2010 yılı bütçemiz 29,3 milyon lira. Bunun 19 milyon lirasını bize sunulan ve yönetim kurulu tarafından kabul edilen projelere sağlanacak hibe desteği oluşturuyor. Projeler bağımsız uzmanlar ve denetçiler tarafından incelenecek. Projeler kabul edildiğinde ise uzmanlarımız projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesi için rehberlik yapacak” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.