Bölge Haber Girişi : 22 Haziran 2011 15:48

KUDAKA'dan ulusal turizm konferansı!..

KUDAKA'dan ulusal turizm konferansı!..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 'Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı' düzenleneceği bildirildi.

Erzurum Ajans- Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından “Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı” düzenleneceği bildirildi.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yarın gerçekleştirilecek konferansta bölgesel kalkınmanın lokomotifi rekabetçi bir turizm sektörü geliştirme konusunda alanında uzman yerli ve yabancı panelistlerin katılacağı ve ulusal ve uluslararası deneyimler değerlendirilecek.

KUDAKA Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nce yapılan yazılı açıklamada, “TRA1 Düzey 2 Bölgesi (Erzurum–Erzincan–Bayburt) 4000 yıla varan tarihi geçmişi ile kültür turizmine, iklimi ve coğrafi yapısı ile kış turizmine ve Türkiye’nin en zengin su kaynaklarının başlangıç noktasında bulunması nedeniyle de doğa ve su sporları turizmine yönelik çok zengin bir potansiyele sahiptir. UNIVERSIADE 2011 oyunlarının ardından bu potansiyeli uluslararası platformda da tanınmaya başlanan bölgemizde, turizmin artık insanlara istihdam ve geçim imkanı sunabilen ve ayrıca diğer sektörleri de destekleyen lokomotif bir sektör haline gelmesi gerekmektedir” denildi.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA), bölgemizde var olan turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için bir yol haritası niteliğinde olan ve bölgenin geleceğine yön verecek “İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi ve Eylem Planı”nın hazırlığına yönelik bir proje başlattığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “30 Mart 2011’de başlayan projeyle bugüne kadar, 766 paydaşın aktif katılımıyla bölgemizde turizme ait toplam 430 adet değer ve varlık tespit edilmiş, istenen dönüşümün yaşanabilmesi için atılması gereken adımlar belirlenmeye başlanmıştır. Aynı zamanda turizm değer zincirini oluşturan alanlarda kamu, STK, özel sektör ve üniversite arasında işbirliği, koordinasyon, bilgi alışverişi ve ortak hareket etme anlayışını tesis etmek amacıyla 300 kişinin katılımıyla 12 çalışma grubu faaliyete geçmiştir.

Böylece, Kuzeydoğu Anadolu Turizm kümelenmesinin temelleri de atılmıştır. Atılan tüm adımlar, şu önemli gerçeği odak almaktadır: Bugün, ülkelerin ve bölgelerin turizmle kalkınma ve rekabetçiliği yakalamaları, daha farklı ve yaratıcı turizm çözümleri geliştirip sunmaları ve bu amaçla tüm sektörel ve bölgesel paydaşları ortak bir vizyon etrafında biraraya getirip harekete geçirmeleriyle mümkündür. Bu kapsamda, bölgesel kalkınmanın lokomotifi rekabetçi bir turizm sektörü geliştirme konusunda alanında uzman yerli ve yabancı panelistlerin katılacağı ve ulusal ve uluslararası deneyimlerin paylaşılacağı ilk konferansımız, “Ulusal Turizmde İnovasyon Konferansı”, 23 Haziran 2011 tarihinde saat 09.30’da Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.