İlçeler Haber Girişi : 26 Mart 2013 14:45

Kurtuluş coşkusu aşıklar gecesine taşındı

Kurtuluş coşkusu aşıklar gecesine taşındı
Oltu'nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95'nci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Oltu belediyesi tarafından Âşıklar Gecesi düzenlendi.
Erzurumajans-Oltu'nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95'nci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Oltu belediyesi tarafından Âşıklar Gecesi düzenlendi. Âşıkların çalıp söyledikleri türkülerle zaman zaman hüzünlenip zaman zaman da eğlenen Oltulular oldukça güzel bir akşam yaşadılar.

Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi spor salonda gerçekleştirilen geceye; Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'in yanı sıra ilçe merkezi ve köylerinden kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Salonu dolduran kalabalık halk ozanlarının türküleriyle doyasıya bir Kurtuluş Gecesi yaşarken Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, 25 Mart Kurtuluş Programının içeriğinde olan ve artık geleneksel hale getirilen Âşıklar Gecesi'nin Oltuluların büyük beğenisini kazandığını söyledi.

Başkan Ziyrek, "Bu coşkuyu hep birlikte yaşamalıyız. Belirli aralıklarla bu tür etkinlikleri yapmaya çalışıyoruz. Kurtuluş Programı da bunlardan birisidir. Vatandaşlarımız doyasıya bir eğlence yaşasın istedik." derken geceye iştirak eden âşıklara ve katılımcılara teşekkür etti.

Temel Vural'ın sunumunu üstlendiği gecede; Kamil Çalışkan, Erol Şahiner, Mustafa Aydın, İhsan Yavuzer, Günay Yıldız, Sıtkı Eminoğlu ile Cemal Divani sahne aldı.
Bu arada Âşık Cemal Divani, gecenin anısına kendi yazmış olduğu "Bu Topraklarda" isimli şiirini Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'e hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.