Bölge Haber Girişi : 30 Aralık 2010 10:25

Lise öğrencilerinden yeni proje!..

Lise öğrencilerinden yeni proje!..
Narman Lisesi öğrencileri Dumandan Kurtulan Hayatlar projesi ile ilçede ki 12 kamu kuruluşunda sigaraya savaş açtı.

Erzurum Ajans-Narman Lisesi öğrencileri “Dumandan Kurtulan Hayatlar” projesi ile ilçede ki 12 kamu kuruluşunda sigaraya savaş açtı.
Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak çalışmaları sonucu yurt genelinde okullara verilen proje çalışmaları doğrultusunda Narman ilçesinde Narman lisesi “Dumandan Kurtulan Hayatlar “ adlı proje ile sigara kullanan kamu görevlilerini bu alışkanlıktan vazgeçmeleri konusunda çalışma başlattı.

Proje kapsamında sigarayı bırakma konusunda gönüllülerle Narman Ticaret Meslek Lisesi konferans salonunda bir tanışma toplantısı düzenlediler.
Toplantıya Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Dr. Ömer Ekmekçi, Narman Lisesi Müdürü Fevzi Akan diğer öğretmenler ve gönüllüler katıldı.
Proje ekip başkanı Müdür yardımcısı İbrahim Akbulut, proje uzmanları Biyoloji öğretmeni Mehmet Günaydın ve Nurçin Yılmaz’ın görev yaptığı ayrıca okul öğrencileri arasından seçilen “ Beyaz Kelebekler” adı verilen Seda Avcıoğlu, Elif Altınkaynak, Emrah Külekçi Batur Altay, Meryem Akpınar, Hilal Işıldak ve Kübra Çetinkaya adlı öğrencilerin projede görev yapacakları belirtildi.


Müdür yardımcısı İbrahim Akbulut bu proje ile ilçedeki 12 kamu kuruluşunda çalışıp sigara içen 60 personel üzerinde 6 ay çalışma yaparak en az yüzde 60 sigarayı bırakmasının hedeflendiğini elde edilecek yüzde 60’lık bir başarının bile bir çok insanın daha sağlıklı bir yaşama kavuşacağı bir çok aile bireyinin dumandan kurtulacağını ve ebeveynlerin çocuklarına yanlış örnek teşkil etmeyeceği meydana gelecek sağlık harcamalarından dolayı ülke ekonomisine katkı sağlanacağının düşünüldüğünü söyledi.
Proje uzmanı Mehmet Günaydın ise projeye başta Narman kaymakamlığı İlçe Milli eğitim müdürlüğü Narman belediyesi ve ilçe Müftülüğünün destek ve katkı sağladıkları ayrıca proje için yapılacak harcamalarda Narman Kaymakamlığı ile ilçe esnafının destek sağladıklarını belirtti.

Ticaret meslek lisesi konferans salonunda yapılan toplantıda Narman Devlet Hastanesi hekimlerinden Dr. Ömer Ekmekçi ve proje uzmanı Mehmet Günaydın toplantıya katılan gönüllülere sigaranın zararları hakkında slayt gösterisi eşliğinde bilgi verdiler. Daha sonra sigarayı bırakmak isteyen gönüllüler ceplerindeki sigara paketlerini kırarak salondaki bir kutuya attılar Toplantıya katılan gönüllülere Beyaz Kelebeklerce dağıtılan sigarayı bırakma sözleşmesi dağıtıldı günülüler imzaladıkları sözleşmeleri proje ekibine teslim ettiler. Proje Uzmanı Nurçin Yılmaz ise proje kapsamında her ay toplanılacağını ve gelişmelerin izleneceğini belirti
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.