Erzurum Haber Girişi : 15 Mayıs 2014 14:04

MAGESDER'den taziye mesajı

MAGESDER'den taziye mesajı
Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkârları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) yönetim kurulu, yakın tarihin en büyük iş kazası sonucu ortaya çıkan acıyı yaşadıklarını söyledi.
Erzurumajans-Manisa Soma'da yaşanan maden ocağındaki felaketi Türkiye'yi yasa boğdu. Yürüklere acı düşüren olay sonrasında bir açıklama yapan Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkârları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAGESDER) yönetim kurulu, yakın tarihin en büyük iş kazası sonucu ortaya çıkan acıyı yaşadıklarını söyledi.

Hayatını kaybeden 245 kişiye rahmet dileyerek MAGESDER adına açıklama yapan Dernek Başkanı Abdurrahman Oğuz, "Özel sektöre ait bir maden işletmesinde çıkan yangın nedeniyle ilk belirlemeleri göre 245 işçimizi hakka uğurladık. Yine ilk belirlemeler göre 80 işçimizi de yaralı olarak kurtulmuştur. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen iş felaketi, tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizleri de derinden etkilemiştir. İnşallah umarız ki bu rakam daha yükselmez. Millet olarak büyük bir acı yaşıyoruz. Ekmek parası için alın teri döken emekçi kardeşlerimizin hayatını kaybetmesinin hüznünü yaşıyoruz. 77 milyon insanımız aynı acıyı yüreğinden duymuştur. Maden ocağında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyoruz. Ayrıca hastanelerde tedavi gören kardeşlerimize de Allah'tan şifa diliyoruz. Devletimiz her zamanki gibi yine programlarını iptal etmiş, en modern tehçizatlarla olay yerinde olmuş, milli yas ilan edilmiştir. Türkiye tek yürek olmuş, acıları paylaşmaktadır. Bizde yönetim kurulumuz olarak felaketten çıkan her bir kardeşimiz içimizi acıtmıştır. Allah inşallah böyle bir acı daha insanımıza yaşatmamasını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.