Kültür-Sanat Haber Girişi : 05 Ağustos 2012 16:00

Mamak'ta Erzurumlular gecesi

Mamak'ta Erzurumlular gecesi
Mamaklılara doyulmaz Ramazan geceleri yaşatan Mamak Belediyesi, bu kez Erzurumluların düzenlediği geceyle ziyaretçilerine unutulmaz bir akşam yaşattı.
Erzurum Ajans-Mamaklılara doyulmaz Ramazan geceleri yaşatan Mamak Belediyesi, bu kez Erzurumluların düzenlediği geceyle ziyaretçilerine unutulmaz bir akşam yaşattı.
Her akşam farklı bir organizasyona ev sahipliği yapan Mamak Belediyesi, hemşerileri Mamak’ta buluşturdu. 10 ilin dernek federasyonlarının Ramazan etkinlik alanında düzenlediği etkinlikler kapsamında Erzurumlular gecesi düzenlendi. Bin 500 kişiye iftar yemeği veren Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), aşıkların atışmasından Erzurum Barı’na kadar gelenekleri yaşatma fırsatı buldu. Kendisi de Erzurumlu olan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, hemşerilerini gecede yalnız bırakmadı.
Düzenlenen geceye Mamak Belediye Başkanı Akgül’ün yanı sıra Sayıştay Başkanı Recai Akyel, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediyesi Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur, ESAV Mamak Şube Başkanı Recep Güleç, STK’lar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Erzurum’un vazgeçilmezi olan aşıkların atışmasıyla başlayan gecede, Erzurum Bar ekibinin oynadığı oyunla büyük coşku yaşandı. Ardından sahneyi halk müziği sanatçısı Selami Durmuş ile mahalli sanatçılar Taşkın ve İdris Altuner kardeşler aldı. Suder Gökyüzü Sanat Topluluğu’nun gösterileri de izleyenlerden büyük alkış alırken, organizasyon TRT Halk Müziği Sanatçısı Semra Algül’ün seslendirdiği türkülerle son buldu.

“RAMAZAN AYI YÜREKLE KONUŞULAN, YÜREKTEN DİNLENEN BİR AY”


Hemşerilerin düzenlediği organizasyonlarla kültürlerin gelecek nesillere aktarıldığını söyleyen Akgül, “Erzurum’un burada yaşandığını görmek beni çok mutlu etti. Farklı kültürlerle birlikte Erzurum kültürünün de burada tanıtılması bizleri gururlandırıyor. Ramazan ayı, sazını yürekten okuyan aşıklar gibi yürekle konuşulan, yürekten dinlenen bir ay. Geceyi düzenleyen ESAV vakfına, yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.
ESAV Genel Başkanı Aksungur da, bu tür organizasyonlarla kardeşlik bağlarının, hemşeri dostluğunun pekiştiğini vurguladı. Aksungur, “Amacımız hemşerilerimizle bir araya gelerek, dostluğumuzu, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek. Erzurum, türkül
eri, folklorik değerleri ve yetiştirdiği büyükleri ile büyük önem kazanır. Yüzlerce hemşerimiz bugün bu alanda kardeşlik coşkusunu birlikte yaşadı. Bize bu fırsatı veren Mamak Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.