Bölge Haber Girişi : 12 Mayıs 2011 13:15

MHP Adayı Aydın'dan Şenkaya çıkarması!..

MHP Adayı Aydın'dan Şenkaya çıkarması!..
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Yükselen Ülke Türkiye vizyonu çerçevesinde, eşitlik, ahlak ve adalet ilkelerini gözeten bir yönetim anlayışıyla toplumsal refahın artırılması için çalışacaklarını, ekonomi politika

Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, ‘Yükselen Ülke Türkiye vizyonu’ çerçevesinde, eşitlik, ahlak ve adalet ilkelerini gözeten bir yönetim anlayışıyla toplumsal refahın artırılması için çalışacaklarını, ekonomi politikalarının merkezine insanı koyacaklarını söyledi.

12 Haziran’daki genel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarını sürdüren MHP ikinci sıra Milletvekili adayı Kamil Aydın, Şenkaya’da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yıllardır mağdur edilen vatandaşın çilesini bitirmek için yola çıktıklarını belirten MHP Milletvekili adayı Aydın, piyasa ekonomisi kurallarının işletilerek tekelci oluşumların ve haksız rekabetin önleneceğini kaydetti. Kamunun ekonomideki rolünün yol gösterici, düzenleyici ve denetleyici faaliyetlerle sınırlandırılacağını ifade eden Aydın, “Özel sektör dinamizminin ve teşebbüs gücünün desteklendiği istikrarlı, çevreye duyarlı ve istihdam dostu bir büyümenin gerçekleştirilmesi, ekonomi politikamızın esasını oluşturmaktadır. İstikrarlı ekonomik büyümenin sağlanması ve güçlü bir üretim ekonomisinin tesisi suretiyle, üreten, istihdam oluşturan ve üretilen değerden bu süreçte yer alan her kesimin katkısı ölçüsünde adil pay almasını sağlayan, yoksulu gözeten, gelir dağılımını adaletli kılan bir sosyal refah düzeni oluşturmak temel hedefimizdir.

Kolay kazanç sağlayan ve ranta dayalı bir tüketim ekonomisi yerine, teknolojik gelişmeyi, yenilikçiliği, verimliliği ve istihdamı esas alan bir üretim ekonomisinin oluşturulmasını hayata geçireceğiz. Sürdürülebilir bir büyümenin gerçekleştirilebilmesi için fiyat istikrarının sağlanması ve sürdürülmesi zaruri olup, bu amaçla borç stokunu ve cari açığı ekonomide kırılganlığa yol açmayacak düzeylere çekecek para ve kur politikası izlemeyi öngörmekteyiz” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürerek 4 yıllık bir dönem sonunda yüzde beşin altına çekmeyi ve fiyat istikrarını sağlamayı hedeflediklerini anımsatan Aydın, “Fiyat istikrarını kalıcı hale getirmek için sürdürülebilir büyümeyi sağlayacak, borçları ve cari açığı azaltarak makul düzeylere çekecek para ve kur politikaları izleyeceğiz. Harcamalarda israf ve verimsizliğin önüne geçilecek, verginin tabana yayılması suretiyle vergi gelirleri artırılacaktır. Kamu harcamalarında etkinlik sağlanarak israf ve usulsüzlüğün önüne geçilecek, daha az kaynakla daha fazla kamu hizmeti üretilecek. Kaynak dağılımında adalet ve etkinlik, hizmet üretiminde verimlilik sağlanacaktır. Herkesin malî gücüne göre vergi ödediği adaletli bir vergi sistemi tesis edilecektir. Vergisini zamanında düzenli ödeyen vatandaşlarımızın ödüllendirilmesi amacıyla vergi indirimi sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Vergi gelirleri içindeki dolaylı vergilerin payının azaltılması suretiyle dar gelirlilerin vergi yükü hafifletilerek

vergide adalet sağlanacak” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.