Bölge Haber Girişi : 11 Mart 2011 15:26

MHP Milletvekili Ertugay aday olmayacak!..

MHP Milletvekili  Ertugay aday olmayacak!..
MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, 12 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimlerde gençlerin önünü açmak için aday olmayacağını açıkladı.
Erzurum Ajans- TBMM'de üç dönemdir Erzurum'u temsil eden MHP Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay, 12 Haziran'daki genel seçimlerde milletvekilliği için aday olmayacağını açıkladı.
 
 
Ertugay, "Bu, şahsi bir karardır. İşin tadında ve ölçüsünde yapılması gerektiğine inandığım için bu kararı verdim. Çok daha yeni, genç ve daha fazla hizmet edeceğine inandığım arkadaşların önünü açmak için bu kararın doğru olacağını düşündüm" dedi.
 
1995'te başlayan siyasi yaşamında 20, 21 ve 23'üncü dönemde Erzurum'u TBMM'de temsil eden MHP Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay (64), 12 Haziran'daki seçimlerde aday olmayacağını belirtti. MHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Milletvekili Ertugay, muhalefet partisi milletvekili olarak bulunduğu TBMM'de şehre ve ülkeye özveriyle hizmet etmeye çalıştığını söyledi. 1995'ten beri 3 dönemdir Cumhuriyet'i kuran şehri TBMM'de temsil etmeye çalıştığını ifade eden Ertugay, halkın
oylarıyla seçilerek sorumluluğu almanın önemli bir görev olduğunu, bu süre zarfında kendisini seçen ve destekleyen herkese teşekkür ettiğini kaydetti.
Milletvekilliği görevini elinden geldiği kadar hakkıyla yapmaya çalıştığını dile getiren
 
 
Ertugay, ömrümün sonuna kadar da Erzurum'un, Erzurumlular'ın ve dava arkadaşlarının emrinde olacağını söyledi. 14 Mart Pazartesi günü MHP için milletvekili aday müracaatlarının başlayacağını anımsatan MHP Milletvekili Zeki Ertugay, "Bu dönem milletvekili adayı olmama kararı aldım. Bu çok önceden verilmiş bir karardı. Bunun özellikle belirtmek istiyorum. Ailem ve yakın çevrem bilmesine karşın kamuoyuyla paylaşmayı dönem sonuna bıraktım. Birlikte yol yürüdüğüm, mücadele ettiğim arkadaşlarla ve Erzurumla ilgili hizmetlerle ilgili problemin ortaya çıkmaması için kararımı bu güne sakladım. Bunu önceden açıklamanın doğru olmayacağını düşündüm. Seçim süreci fiilen başladığı için açıklıyorum. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle bu konuyu paylaştım. Kararımı değerlendirmemi istedi. Ve değerlendirmemi yaparak bu kararı verdim. Bu güne kadar MHP Genel Merkezi'yle Genel Başkan Devlet Bahçeli'yle, il yönetimleriyle hiçbir sorunum olmadı. Allah herkese bu şartlarda millvekilliği nasip etsin. Bu tamamen şahsi bir karardır. İşin özünde, işin tadında ve ölçüsünde yapılması gerektiğine inandığım için bu kararı verdim. Çok daha yeni, genç ve daha fazla hizmet edeceğine inandığım arkadaşların önünü açmak için bu kararın doğru olacağını düşündüm. Ancak Erzurum'a ve partime olan hizmetim bundan sonra da devam edecek. Milletvekiliği önemli bir iştir. Allah bize bu makamları nasip etti. Türkiye'de hangi makamlara, nereye gelirseniz gelin, en önemlisi seçilmiş olarak bu milletten aldığınız emaneti layıkıyla yerine getirebilmektir. Siyasi yaşamımda bunu yapmaya çalıştım. Hakkınızı helal edin" diye konuştu.

BAHÇELİ İLK ÖNCE KABUL ETMEDİ
 
Siyasette şimdiye kadar fazla alışık olmayan bir durumla karşı karşı olunduğunu dile getiren MHP İl Başkanı Zekai Kaya, "Çok da alışık olmadığımız bir siyasi ahlak ve duruşla karşı karşıyayız. Bu onurlu duruşu karşısında, bize sadece şapka çıkarmak düşer. Milletvekilimiz Zeki Ertugay'la 1.5 yıldır çok uyumlu çalıştık. Kendisi deyatına inmedi ama ben açıklama gereği görüyorum. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekimiz bu kararını açtığı zaman, ilk önce kabul etmedi. Kendisiyle tekrar çalışacağını söyleyerek kararını gözden geçirmesini söyledi. Ama milletvekilimiz son kararının bu yönde olduğunu söyleyince Genel Başkanımız Bahçeli, Zeki Ertugay'ın kararına saygı duyduğunu amaa üzüntü içerisinde olduğunu belirtti. Biz de parti teşkilatı olarak hakkımız helal ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
MHP Milletvekili Ertugay'ı, hakkınızı helal edin sözü sonrası alkışlayan partililer, hep birlikte 'helal olsun' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.