Siyaset Haber Girişi : 06 Haziran 2012 18:00

MHP'den Zekai Kaya açıklaması

MHP'den Zekai Kaya açıklaması
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Zekai Kaya’nın tutuklanmasının ardından İl Başkan Vekili Muhyettin Kutluk tarafından yazılı bir açıklama yapıldı
Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Zekai Kaya’nın tutuklanmasının ardından İl Başkan Vekili Muhyettin Kutluk tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.
Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız Zekai Kaya, 2004 yılında yaşanan bir olay sonrasında hakkında 6136 sayılı yasaya muhalefet suçlamasıyla soruşturma geçirmiş, açılan kamu davası neticesinde ruhsatsız silah bulundurma fiilinden dolayı 2009 yılında hakkında 1 yıl hapis cezası ile tecziyesine karar verilmiştir. Bu karar Yargıtay incelemesinden geçerek 2011 yılı sonunda onanarak kesinleşmiştir.
2004 yılında meydana gelen ruhsatsız silah bulundurma fiilinden dolayı il başkanımız bu 8 yılın sonunda 2012 yılında cezasının infazının sağlanması için kendiliğinden Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etmiş ve bugün itibariyle bu cezanın infazına başlanmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız Zekai Kaya ile alakalı hukuki süreç yukarıda izah ettiğimiz şekilde cereyan etmiş olup; herhangi bir tutuklama ve soruşturma asla söz konusu değildir. Olay 2004 yılında olmuş ancak yargı sistemimizin işleyişinde yaşanan yavaşlık ve tıkanmalar sebebiyle süreç bu tarihe kadar uzamıştır. Yoksa yeni bir olay ya da gözaltı ve tutuklama asla mevzu bahis değildir.
İl başkanımızın mahkûmiyetine konu olay ise sadece ruhsatsız silah bulundurma fiilidir ve bu fiilin işleniş tarihi 2004 yılıdır.
Bütün bu gelişmeler yukarıda izah ettiğimiz gibidir. Meseleyi bunun ötesinde yorumlamak gibi bir düşünce zorlama bir düşüncedir ya da Milliyetçi Hareket Partisine çamur atmak için fırsat bekleyenlerin fırsatçılığı olarak değerlendirileceğinin bilinmesini isteriz.

Sayın İl Başkanımız bugüne gelinirken infazın geriye kalması için kendisi müracaat ederek yasal izin almıştır. İzninin bitmesini beklemeden kendisi hükmünün yerine getirilmesi için müracaat etmiştir.
İl başkanımız Zekai Kaya’nın kesinleşen 4 ay 20 gün tutuklu kalma sürecinde Genel Başkanımızın emirleri doğrultusunda il başkanımızın tahliyesine kadar İl Başkanlığına İl Başkan Yardımcımız Muhyettin Kutluk İl Başkan Yardımcılığına İbrahim Şahsuvaroğlu vekâlet edecektir. Diğer görevler aynı şekilde devam edecektir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamayı yapma gereğini duyduk.’’
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dokuz ışık 01 Ocak 1970 02:00

    ülkücülüğü bu hale düşürenler, bar, gazino köşelerinde ülkücülük satanlara yazıklar olsun.

  • taner turan 01 Ocak 1970 02:00

    dün saat 15.00 da ADAM GİBİ ADAM il başkanımız SAYIN ZEKAİ KAYA BEYEFENDİ yi aslanlar gibi uğurladık.İnşallah günü ve saati geldiğinde yine aslanlar gibi davul zurna ile karşılayacağız.bu arada bu olaydan ötürü bazı zevatlar kına yakmak isterse hacılar hanında mevcuttur.