Siyaset Haber Girişi : 09 Şubat 2014 21:48

MHP'li Aydın kentsel dönüşüm hedefini açıkladı

MHP'li Aydın kentsel dönüşüm hedefini açıkladı
MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Biz mevcut yöneticilerin yaptıkları gibi 'kentsel dönüşüm'e sadece gecekondu bölgelerinin dönüşümü gözüyle bakmıyoruz" dedi.
Erzurumajans-MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Biz mevcut yöneticilerin yaptıkları gibi 'kentsel dönüşüm'e sadece gecekondu bölgelerinin dönüşümü gözüyle bakmıyoruz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını değerlendirdi, MHP'nin kentsel dönüşüm stratejisini açıkladı. Prof. Dr. Kamil Aydın, Türkiye'nin birçok bölgesinde olduğu gibi, Erzurum'da da kentsel dönüşümün sadece gecekondu bölgelerinin ortadan kaldırılması ve dönüşümü şeklindeki takdim edildiğini belirterek, "Kentsel dönüşüm kesinlikle bu değildir. MHP olarak biz kentsel dönüşüme sadece fiziksel ve mekansal düzenlemeler gözüyle bakmıyoruz. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızda ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşümler de kesinlikle hesaba katılacak" dedi.

"ERZURUM'DA GERÇEK MANADA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILMADI"


Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında yaşam kalitesini artırmaya yönelik bir yaklaşımın ortaya konulamadığını ve kentsel refah düzeyinin hiçbir zaman hesaba katılmadığını vurgulayan MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın, "Kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan alanlar Erzurum'da oldukça yoğun bir biçimde göze çarpıyor. Bir kere bu alanların oluşma nedenlerinin başında bu bölgelerin ekonomik canlılıktan uzak kalmış olmaları gelmektedir. Uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinde fiziksel olduğu kadar, toplumsal, ekonomik, çevresel ve altyapısal bağlamda da tüm ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmalı; yaşam kalitesini artırmaya yönelik adımlar atılmalı ve stratejik hedefler belirlenmelidir. Bu faktörlerin göz ardı edilmesi suretiyle yürütülen dönüşümün adı kesinlikle kentsel dönüşüm olamaz. Bunun adı olsa olsa mekansal dönüşüm olur ve böyle bir anlayışın ne kente, ne de kentliye hiçbir faydası olmaz" diye konuştu.

VATANDAŞI KADERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKMAK YOK...


Erzurum'daki kentsel dönüşüm uygulamalarının işte bu gerçeklikten daima uzakta kaldığını vurgulayan Prof. Dr. Kamil Aydın, "Bizim hayata geçireceğimiz kentsel dönüşüm projelerinde hedef; 'vatandaşın elinden gecekondusunu üç kuruşa al, mağdur et ve kaderiyle baş başa bırak' şeklinde olmayacak. Bizim dönüşüm hedeflerimizin başında vatandaşı mağdur değil, memnun etmek gelecek. Dönüşüm bölgelerinde ikamet eden vatandaşlarımız kaderleriyle baş başa bırakılmayacakları gibi, bu bölgelerin ekonomik açıdan canlandırılması sağlanarak yaşam kaliteleri de artırılacak. Kısaca şehirde yaşayan herkes kentsel refahtan eşit bir biçimde istifade edecek ve kentsel doku ise kesinlikle bozulmayacak. İşte biz adına 'kentsel dönüşüm' denilen bu çok boyutlu süreci, aslına, kent ve toplum yararına uygun bir biçimde yönetmek için göreve talibiz. Kaldı ki, Erzurum'un bu anlayışa şiddetle ihtiyacı var ve bunu mümkün kılacak olan kadrolar da, MHP'de mevcuttur" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • MURAT Baltakesen 01 Ocak 1970 02:00

    hükümetin babasının parasımı illere giden paralar.halkın parası.seve seve verecek parayı,o köprülü bey doğru düzgün kullansaydı gelen paraları memleketimiz görünenin yüz katı güzellikte olurdu.adam gibi adam olsun halkın yanında olsun az olsun öz olsun bizim olsun.koltuğa oturunca kıvırmasın yeter vesselam....

  • ERZURUMLU 01 Ocak 1970 02:00

    saın aydın bunları yapacaksın hangi parayla yapacaksın sen hükümetmisin yoksa istanbul büyükşehir gibi 4 bakanlık bütçenmi var atıyorsun mangalda kül bırakmıyorsun önemli olan proje değil yapabilme gücüdür benimde projem var türkiyeye uzay üssü kuralım 20 tane uçakgemisi yapalım ama hangi parayla galiba bu memlekette başka bir profun belediye başkanlığında maaaşları ödeyemediğini bilmiyorsun."laf ile peynir gemisi yürümez"....yapabileceğin şeyleri söyle....