Bölge Haber Girişi : 09 Haziran 2011 00:47

MHP'ye verilen her oy ağrıma gidiyor!..

MHP'ye  verilen her oy ağrıma gidiyor!..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halktan sandıkları AK Parti oylarıyla doldurup Yüksek Seçim Kurulu'na göndermelerini istedi.

Erzurum Ajans-12 Haziran seçimleri öncesi Erzurum'da seçim çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakan Recep Akdağ, partisinin Çat İlçesi ve Yavi Beldesi'nde düzenlediği mitinglerde konuştu. Akdağ, MHP, CHP ve AK Parti'nin asılan bayrakları altında halka seslendi.

Anayasa referandumu sürecinde Çat halkının büyük çoğunluğunun 'evet' dediğini kaydeden Bakan Akdağ, milletvekili seçimlerinde de halkın aynı şekilde gücünü birleştirmesi gerektiğini söyledi. Ülkenin geleceği için oyların AK Parti'de toplanmasını isteyen Bakan Akdağ, "Buralarda BDP'ye, MHP'ye ve CHP'ye bir tane oy verseler ağrıma gidiyor. Şanlıurfa'da Kürt ırkçılığı adına Kürtçe ezan okutuluyor. Irkçılık, kavmiyetçilik bizim kitabımızda yoktur. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Bizim bayrağımız, dinimiz, kıblemiz bir. Bizi birbirimizden ayıramayacaklar, bu fitneciler. AK Parti, kardeşliğin adı olmuştur" dedi.

Miting sonrası Çat Merkez Cami'de öğlen namazını kılan Bakan Recep Akdağ, daha sonra 1993 yılında PKK'lı teröristlerin baskına uğrayan ve 33 kişinin öldürüldüğü Yavi Beldesi'ne gitti. Burada yaptığı konuşma öncesinde Başbakan Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyleyen Bakan Akdağ, halktan kendilerinden başka kimseye oy vermemesini ve 12 Haziran'da sandıkları AK Parti oyları ile doldurup Yüksek Seçim Kurulu'na göndermelerini istedi. Bakan Akdağ'ın konuşması ardından kalabalığa karanfil dağıtması izdihama neden oldu.

Çat İlçesi ve Yavi Beldesi'nde, Bakan Akdağ için alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Tek tip elbiseli 4 yakın korumanın yanı sıra çok sayıda resmi kıyafetli polis tarafından Bakan Akdağ'ın etrafında etten duvar örüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.