Spor Haber Girişi : 03 Temmuz 2012 11:00

Mindere Dadaş damgası

Mindere Dadaş damgası
GAP Yaz Spor Oyunlarında şampiyonluğu serbest güreşte Erzurum kazandı.
Erzurum Ajans-GAP Yaz Spor Oyunlarında şampiyonluğu serbest güreşte Erzurum kazandı. Şampiyon güreşçiler ile Masa tenisinde başarılı olan takımlara kupa ve madalyaları Kent Meydanı’nda verildi.
Erzurum’da devam eden 7. GAP Yaz Spor Oyunları’nda sona doğru gelindi. Dünde badmintonun ardından serbest güreş ve masa tenisi müsabakaları tamamlandı. Müsabakaların sona ermesinin ardından Yakutiye Kent Meydanı’nda madalya ve kupa töreni düzenlendi. Kupa Törenine Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’ta iştirak etti. Onlarca güreşçinin katılımı ile İbrahim Hakkı Fen Lisesi Spor Salonu’nda yapılan serbest güreş müsabakalarında ilk üçe giren sporcular ve takımlar belli oldu. Turnuvada Erzurum takım halinde şampiyon olarak iki sezon önceki Adıyaman’da elde ettiği başarıyı tekrarladı. Yapılan müsabakalarda 42 kiloda Ömer Faruk Akyol birici olurken, 46 kiloda Adıyaman’dan Oktay Akgün birinci oldu. 50 kiloda Erzurum’dan Adem Bulduk şampiyonluk kürsüsüne çıktı. 54 kiloda yine Erzurum’dan Cihat Çakmak altın madalyanın sahibi oldu. 58 kiloda Batman’dan Veysel Pekince birinciliği kazandı. 63 kiloda ise Erzurum’dan Gökhan Sucu birincilik kürsüsüne çıktı.

ŞAMPİYONLUK KUPASINI KORKUT VERDİ

Erzurum’un ev sahipliğini yaptığı Yaz Spor Oyunları Serbest stil güreşte takım halinde şampiyon olan Erzurum’un şampiyonluk kupasını Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut verdi. İkincilik ve üçüncülük kupalarını ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Güreş İl Temsilcisi Selami Topaloğlu verdi. Diğer davetlilerde güreşçiler ile masa tenisçilerin madalyalarını verdi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, “Erzurum olarak Yaz Spor Oyunlarına ev sahipliği yapmaktan büyük bir keyif aldık. Özellikle de uluslar arası müsabakalarda olduğu gibi Yaz Spor Oyunlarında da madalya töreninin ilçemizin kent meydanında yapılmasının gururunu yaşıyoruz. Dereceye giren tüm sporcuları ve katılan illeri kutluyorum” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.