Siyaset Haber Girişi : 20 Mart 2014 11:44

Muhtar maaşları arttı, aday sayısı patladı

Muhtar maaşları arttı, aday sayısı patladı
Muhtar aylıklarının 457 TL'den 871 TL'ye çıkarılması muhtarlığı yeniden gözde yaptı.
Erzurumajans-Muhtar aylıklarının 457 TL'den 871 TL'ye çıkarılması muhtarlığı yeniden gözde yaptı. Maaş artışının etkisiyle 30 Mart yerel seçimlerinde yarışacak muhtar adaylarının sayısında patlama oldu. Son yıllarda yetki ve sorumlulukları azaldığı için gözden düşen muhtarlık artan maaşlarla birlikte yeniden cazibe merkezi olunca 30 Mart yerel seçimlerinde yarışacak muhtar adaylarının sayısında patlama yaşanıyor. Türkiye genelinde 32 bin muhtarlık için 150 binden fazla aday yarışıyor.

16 MUHTARLIK İÇİN 500 ADAY YARIŞIYOR

Maaş artışlarının ardından ilk yerel seçim olma özelliği taşıyan 30 Mart seçimlerinde Erzurum genelinde ise binlerce muhtar adayı seçmenin karşısına çıktı. Erzurum kent merkezinde yeni düzenleme ile yaklaşık 100 mahallenin 16 mahalleye düşürülmesi  aday enflasyonu oluşturdu. Kent merkezindeki 16 muhtarlık için yarışan aday sayısının 500'ü bulduğu belirtiliyor.

Muhtarlarlar ilginç vaatlerle de dikkat çekiyorlar. Örneğin Pasinler İlçesi Paşabey Mahallesi Muhtar Adayı Yunus Yıldız, seçmenerine  "Gasilhane ve Morg" sözü verdi. Her kahvehane, mahalle bakkalı, semt garajları ve elektrik direklerinin muhtar adaylarına ait afişlerle süslendiği Erzurum'da bir çok aday ise kampanyasını internet üzerinden sürdürüyor. Muhtar adayları, seçmenlerinden sosyal ağlar tiwitter ve facebook üzerinden oy istiyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.