Erzurum Haber Girişi : 20 Haziran 2012 13:30

MÜSİAD Başkanı Güvenli'den uçak teşekkürü

MÜSİAD Başkanı Güvenli'den uçak teşekkürü
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı, 22 Haziran’da başlayacak olan Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferleriyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.
Erzurum Ajans-MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı, 22 Haziran’da başlayacak olan Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferleriyle ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Güvenli, uçak seferlerinin başlıyor olmasının hem bölge, hem de ülke açısından sevindirici bir gelişme olduğunu belirterek, “Tebriz’e ilk uçak 22 Haziran 2012 Cuma günü Erzurum’dan kalkıyor. Yani geçtiğimiz yılın başından bu yana MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak başlaması için büyük emek sarf ettiğimiz Erzurum bağlantılı Tebriz uçak seferlerine iki gün sonra start verilmiş olunacak” dedi.
Tebriz-Bakü ve Tiflis’e Erzurum bağlantılı uçak seferlerinin başlatılması yönündeki teklifi geçtiğimiz yılın Haziran ayı başında gündeme getirdiklerini hatırlatan Güvenli, şöyle konuştu: “İlimizdeki sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarının temsilcileriyle yine aynı dönem içerisinde bir araya gelmiş, bu hususta çeşitli istişarelerde de bulunmuştuk. Uçak seferleriyle ilgili olarak gündeme taşıdığımız bu teklifimizin gerekli karşılığı bulması noktasında da temaslarımız olmuş, bu çerçevede Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Sayın Temel Kotil’i Erzurum’a davet etmiştik. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Sayın Kotil, bu davetimiz üzerine 16 Temmuz 2011 Cumartesi günü Erzurum’a gelmiş ve organize ettiğimiz ulaşım zirvesine katılmıştı. Tebriz-Bakü ve Tiflis’e Erzurum bağlantılı uçak seferleri başlatılması yönündeki taleplerimizi bizzat kendisine de ilettiğimiz Genel Müdür Sayın Kotil, bu toplantıda müjde niteliğinde açıklamalarda bulunmuş ve ilk etapta Tebriz istikametli seferlerin düzenleneceği sözünü vermişti” diye konuştu.
Gelinen noktada Tebriz uçak seferlerinin başlamasına artık saatlerin kaldığını ifade eden Güvenli, bunun mutluluk verici olduğunu söyleyerek, “Çünkü Tebriz uçak seferlerinin başlatılması, Erzurum’dan dünyaya güçlü kapıların açılmasına imkan sağlayacaktır. Böylece Erzurum sadece ticari alanda değil, turizm, eğitim, sağlık ve spor alanlarında da hareketliliklerin yaşandığı bir şehir haline gelecektir. Uzun yıllardan beri Erzurum’un komşu ülkelerle sınır ticareti yapması yönündeki gerekliliği dile getiriyoruz. Tebriz’e uçak seferleri başlatılacak olmasının, Erzurum’da sınır ticareti başta olmak üzere, turizm, eğitim ve sağlık alanlarında da büyük faydalar doğuracağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki, Tebriz’le başlayacağımız uçak seferleri, ilerleyen dönemlerde Bakü ve Tiflis’i de içine alacak şekilde genişletilmekle kalmayacak, Soçi, Tahran ve belki de Moskova uçuşları bile Erzurum’dan mümkün hale gelecek” şeklinde konuştu.

MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI GÜVENLİ, TEŞEKKÜR ETTİ…

MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, dernek merkezinde düzenlediği basın toplantısında sürece katkı koyan isimlere de teşekkür etti. Güvenli, şunları söyledi. “Tebriz uçak seferlerinin iki gün sonra başlayacak olması dolayısıyla duyduğumuz mutluluğu kamuoyuyla paylaşırken, bu rüyamızın gerçekleşmesinde emeği geçenlere de sizler aracılığıyla buradan teşekkür etmek istiyorum. Uçak seferlerinin başlatılması sürecine Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ’ın katkısı kuşkusuz çok büyük olmuştur. Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ, Tebriz uçak seferlerinin yapılması yönündeki değerlendirme ve hazırlık sürecine çok büyük katkılar koydu. Konunun takipçisi oldu ve yakından ilgilendi. Bu bakımdan Sağlık Bakanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Buna ilaveten Türk Hava Yolları Genel Müdürümüz Sayın Temel Kotil de, Erzurum’a gösterdiği yakın ilgi ve alakayla bizleri memnun etti. Seferlerin başlatılması noktasındaki tüm teknik altyapıyı bizzat kendisi oluşturdu, bizlerle devamlı temas halinde oldu. Sayın Genel Müdür Kotil’e, gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk’ün de, bu sürece katkıları oldu, onlara da teşekkür ediyoruz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • misafir 01 Ocak 1970 02:00

    Başkanım helal olsun sana. Allah razı olsun.