Bölge Haber Girişi : 23 Nisan 2011 12:29

Narman'da uçurtma şenliği!..

Narman'da uçurtma şenliği!..
Narman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2010-2011 eğitim- öğretim yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Ufuklara Uçalım adında uçurtma şenliği düzenlendi.

Erzurum Ajans-Narman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 2010-2011 eğitim- öğretim yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde “Ufuklara Uçalım” adında uçurtma şenliği düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığının katkılarıyla Mili Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen uçurtma şenliği Tuzla mahallesinde bulunan Ümmet Dağında gerçekleştirildi. Uçurtma şenliğine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk ve orta öğretim okullarından yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Öğrencilere tişört ve uçurtma hediye edildi. Uçurtma şenliğine İlçe Kaymakamı A. Atakan Atsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Öz. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlüt Yıldız ve öğretmenlerde katıldı.

İlçe Kaymakamı Atasoy, öğrencilerle sohbet edip uçurtma uçurdu. Kaymakam Atasoy burada yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

”Dünyada çocuklarına bir bayram hediye edecek kadar çok değer veren tek ülke bizim ülkemizdir. Bizim çocuklarımızın mutlu olması bizleri de mutlu eder düşüncesi ile çocukların mutluluğu ve gelişimine yönelik yapılacak her faaliyete kaymakamlık olarak destek veriyoruz. Yeter ki çocuklarımız mutlu olsun”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Öz ise, “Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına canlılık katabilmek, öğrencilerin sosyal ve kültürel olarak gelişimini sağlamak, okullarda şiddetin önlenmesi için öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak, özellikle kırsal kesimde okuyan öğrencilerimizin ufkunu açarak hayata bakış açılarını genişletmek, ilçe tanıtımına katkıda bulunmak için bu tür faaliyetler organize ediyoruz” dedi.

Şube Müdürü Mevlüt Yıldız’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını zenginleştirebilmek, öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunabilmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.