Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Nisan 2013 11:36

ÖĞDER'den kısa film senaryo yarışması

ÖĞDER'den kısa film senaryo yarışması
ÖĞ-DER-Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkezi Kısa Film Senaryo Yarışması düzenledi.
Erzurumajans-ÖĞ-DER-Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkezi Kısa Film Senaryo Yarışması düzenledi. ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci yaptığı açıklamada, "Milli ve manevi değerlere büyük önem veren derneğin bu çalışması ile ülkemizde Milli Türk Sineması´nın, kısa filmin ve Milli Şuurun gelişmesine katkıda bulunmayı, sinemamıza milli bir eğitim anlayışını kazandıracak senaryolar oluşturmayı ve bu konularda senaryo yazarlarını desteklemeyi amaçlamaktadır. ÖĞ-DER olarak organize edilen İslam Tarihinden Altın Levhalar konulu 2.Kısa Film Senaryo Yarışması Peygamberler Tarihi, Asrı Saadet Dönemi, Selçuklu veya Osmanlı Tarihinden yaşanmış olaylar kaleme alınacak" dedi.
"Tarihimizden Altın Levhalar alt başlıklı yarışmada senaryoların Milli duygularımızı ve fikirlerimizi bizlere aktaran her türlü olay ve kişi üzerinden yola çıkılarak yazılabileceğini anlatan İkinci. "Animasyon, Belgesel ya da drama tarzında yazılabilir. Tür sınırlaması da yoktur. Herhangi bir ilim adamından devlet adamına tarihin içinde yer almış her isimden bahsedilebilir. Örneğin İmam Gazali'den Mimar Sinan'a, Ulubatlı Hasandan Nene Hatun'a, Hz. Adem(as)den Hz. Muhammed (sav)'e kadar tüm peygamberleri, Dört Halifeden (Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Ali, Hz. Osman) Sultan Alparslan a, Fatih Sultan Mehmet'e, Selahaddin Eyyübi'den Endülüs Fatihi Tarık Bin Ziyada kadar tarihimizde yer almış her isimden yola çıkılarak senaryolar yazılabilir" diye konuştu.

İkinci, 15 Nisan 2013 günü başlayan yarışmaya son başvuru tarihinin 24 Mayıs 2013 olduğunu ifade ederek, "Senaryo yarışmasına eli kalem tutan herkes bekleniyor. Konu ile ilgili www.ogdererzurum.org sitesinden ve Derneğimizden bilgi alınabilir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Koray sağ 01 Ocak 1970 02:00

    Şuurdan bahsedip, bilimden uzak bir eğitim derneği ! Basın açıklamasında dahi meramını anlatırken yapılan imla hataları bile ciddiyetsizliğin göstergesi. Nasılsa inanç ile ilgili öğelerden bahsederiz, kimse bizi sorgulayamaz fikrinin somutlaşmış ifadeleri bunlar. Rönasans öncesi kilise taktikleri olarak da özetlemek mümkün aslında. Hidayet diliyorum kendilerine!