Erzurum Haber Girişi : 09 Mayıs 2016 13:46

Öğrenciler 112'yi tanıdı

Öğrenciler 112'yi tanıdı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Yunus Emre İlköğretim Okulundaki öğrencilere 112 Acil Komuta Merkezini tanıttılar.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Yunus Emre İlköğretim Okulundaki öğrencilere 112 Acil Komuta Merkezini tanıttılar. 

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri 'Yaşamı Meşgul Etme' kampanyası kapsamında oluşturdukları 'Wom Grubu' koordinatörlüğünde düzenledikleri bir organizasyonla Yunus Emre İlköğretim Okulunda okuyan minikleri 112 Acil Komuta Merkezine götürdüler. İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Komuta Merkezindeki doktor ve acil yardım ekipleri, İlköğretim Okulu öğrencilerine komuta merkezi ve ambulansları tanıttılar. 

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, 112 komuta merkezini ziyarete eden öğrencilere "Toplumda 112'yi arama bilincini artırmak için özellikle bizim geleceğimizin mimarları olacak çocuklara eğitim vererek bilinçlendirmek bizim için çok önemli. Sağlık Bakanlığı'nca başlatılan 'Hayat için yaşama yol ver' ve 'Hayat Kurtarmaya Sen de Yardımcı ol' kampanyaları devam ediyor. Kampanya kapsamında yavrularımıza, 112 ne iş yapar, 112 Acil Çağrı Merkezini nasıl aramamız lazım, 112 hangi durumda aranır gibi temel bilgiler vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra ambulanslara binerek meraklarını yendiler, gelen çağrıları dinlediler. Program sonunda miniklere şapka ve boyama kitabı gibi hediyeler verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.