Türkiye Haber Girişi : 12 Aralık 2015 18:15

Okul zili olarak AKP'nin 'Dombra'sı

Okul zili olarak AKP'nin 'Dombra'sı
AKP'nin seçim müziği 'Dombra' şarkısı, teneffüs ve paydos zili olarak yeniden kullanılmaya başlandı.
Erzurumajans-Antalya Elmalı Anadolu Lisesi'nde 'Dombra' şarkısı geçen dönem zil sesi olarak kullanılmaya başlandı. 

Eğitimciler ve velilerin tepkisinin ardından CHP Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Turgut ile görüşerek söz konusu parçanın siyasi bir sembol olduğunu ve okullarda kullanılmasının doğru olmadığını anlattı. Diyalog sonrası şarkının Elmalı Anadolu Lisesi'nde zil sesi olarak kullanılmasından vazgeçildi. Ancak 1 Kasım seçimlerinde AKP yeniden yüzde 49 ile tek başına iktidar oldu ve hemen kısa bir süre sonra o parça okula tekrar zil sesi olarak döndü.

'TARAFSIZLIĞI BIRAKTILAR'

BirGün'e konuşan CHP Elmalı İlçe Başkanı Şakir Aydın, "Dombra daha önce iktidar partisi AKP'nin seçim müziği olarak kullanılmıştı. Okulda zil sesi olarak kullanılınca veli ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte devreye girdik. Ben gidip ilçe milli eğitim müdürü Recep Turgut ile görüştüm. Parçanın tarafsız olmadığını, siyasi simge olduğunu, okulda kullanılmasının doğru olmadığını belirttim. Kurulan diyalog sonrası okulun zil sesi değiştirildi. Ancak 1 Kasım'dan sonra aynı parçanın tekrar kullanılmaya başlandığını gördük" dedi.

Tekrar milli eğitim müdürü ile görüştüklerini belirten Aydın, "Bize parçanın siyasi parti ile bağlantısı olmadığını, kültürel bir müzik olduğunu savundular" diye konuştu. Aydın, "Milli eğitim bürokratları artık tamamen tarafsız davranmaktan vazgeçti. Ülkem adına üzülüyorum" dedi.

GERİ ÇEKİLMİŞTİ

Kayseri'de de benzer şekilde Hacı Sami Boydak İlkokulu ve Ortaokulu'nda çalınan zilin melodisinin 'Dombra' şarkısı seçilmesi velilerin tepkisine neden olmuştu. Tepkilerin büyümesi üzerine şarkının kullanılmasından vazgeçilmişti.

SERBAY MANSUROĞLU/Birgün
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.