Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Haziran 2012 17:15

Okulun son gününde uçurtma şenliği

Okulun son gününde uçurtma şenliği
Erzurum Oltu İMKB Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri okulun son gününde karne ve uçurtma sevincini yaşadı.
Erzurum Ajans-Erzurum Oltu İMKB Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri okulun son gününde karne ve uçurtma sevincini yaşadı.
Oltu Milli Eğitim Müdürlüğü, THK, Toplum Destekli Polisi ve Eğitmen Yavuz Yarar ile birlikte organize ettikleri program Oltu İMKB İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı. Havacılık kurslarına katılan öğrencilere katılım belgeleri verildi. Belgelerini alan öğrenciler ilk defa bu tür bir etkinliğin okullarında yapıldığını dile getirerek uçurtma şenliliğinden son derece memnun kaldıklarını belirttiler. Programa THK Erzurum Şube Başkanı Recai Solmaz, Oltu Şube Başkanı Metin Polat ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Solmaz yaptığı konuşmada, uçurtma şenliği ve çocuklara havacılığı sevdirmek amacıyla böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.
Solmaz, “Bu tür etkinlikleri ilerleyen zamanlarda daha geniş kapsamlı olarak yapmayı düşünüyoruz. Halkımızı da katarak engellilerimizi yanımıza alarak köylerimizde yaşayan çocuklarımız ada havacılığı tanıtmak amaçlı bir program yapmayı düşünüyoruz. THK’nın asıl hedefi havacılık üniversitemizi açtık çocuklarımızı buraya hazırlamayı düşünüyoruz” dedi.
İMKB İlköğretim Okulu Müdürü Osman Yeşilyurt ise bu tür etkinlikleri kendi okulunda yaptıkları için çok mutlu olduğunu öğrencileri adına etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.
Öte yandan, okul bahçesinde uçurtma uçurmak isteyen çocuklar, havada hiç rüzgar olmaması nedeniyle uçurtmaları havalandırmakta zorlandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.