Bölge Haber Girişi : 22 Nisan 2011 00:32

OSB Müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı!..

OSB Müteşebbis heyeti toplantısı yapıldı!..
2.Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis heyeti Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında toplandı.

Erzurum Ajans-2.Organize Sanayi Bölgesi’nde Müteşebbis heyeti Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında toplandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Öztürk, 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk etapta 50 Ha. alan için proje çalışmalarına başlanılacağını, söz konusu bu alanın altyapı çalışmaları bittikten sonra, öz kaynak ve kredi miktarına göre kalan alanlarında gelecek taleplere göre değerlendirileceğini ifade etti.

2. OSB Müteşebbis Heyetine bilgi veren İl Sanayi ve Ticaret Müdürü İlhan Aydın ise, 1998 yılında şehir merkezine 5 km uzaklıkta Pasinler yolu üzerinde güney taş sırtı mevkiinde 216 hektarlık bir alanın Organize Sanayi Bölgesi olarak seçildiğini ve aynı yıl yatırım programına alındığını belirtti. İl Müdürü Aydın: “Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca müteşebbis teşekkül başkanlığına gönderilen kamulaştırma talimatı doğrultusunda çalışmalarına başlayan müteşebbis teşekkül; Mülkiyet listelerini, kadastral paftayı ve topoğrafik haritaları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına göndermiş ve 2001 yılında kuruluş protokolünü Bakanlığa onaylattırmak suretiyle II. Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişiliği tescil ettirilmiştir. Ayrıca imar planına esas olacak jeolojik ve jeoteknik raporları hazırlatarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığına onaylanan rapor 11.05.2005 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığına gönderilmiştir. Ayrıca, 21.05.2010 tarihinde müteşebbis heyet ve yönetim kurulu oluşturulmuş, ilk etap da, 50 HA alan için 2004-2015 yıllarında kullanılmak üzere 6.250 TL kredilendirilmiştir. “dedi.

Toplantıda; hali hazır haritaların çizilmesi, imar ve parselasyon planlarının hazırlanması, alt yapı tatbikat projelerinin çizilmesi ve çizilen plan ve projelerin uygulamaya konulması gibi kararlar alındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.