Bölge Haber Girişi : 22 Nisan 2011 00:32

AÜ'den İspir çiftçisine destek!..

AÜ'den İspir çiftçisine destek!..
Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, öğretim elemanları ve öğrencilerin uygulama derslerinde yetiştirdikleri sebze fidelerini İspir'de seracılık yapan çiftçilerin f

Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi İspir Hamza Polat Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, öğretim elemanları ve öğrencilerin uygulama derslerinde yetiştirdikleri sebze fidelerini İspir’de seracılık yapan çiftçilerin fide ihtiyaçlarının temininde değerlendirildiğini söyledi.

Bu hizmetlerin ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Erdoğan, İspir’in merkez ve köylerinde özellikle yaz aylarında nüfusun arttığını ve başka kentlerde yaşayan yöre insanının köylerine gelerek tarımla uğraştıklarını hatırlattı.

Erdoğan, “Bu insanların çeşitli sebze fidesi ihtiyaçları oluyor ve bunları bizim karşılamamızı istiyorlar. Biz de bu talepler doğrultusunda seralarımızda yetiştirdiğimiz fideleri sembolik bir ücretle yöre çiftçisine dağıtıyoruz. Ayrıca sebze tarımıyla ilgili çeşitli bilgiler de veriyoruz” dedi.

Erdoğan, çalışmanın bölüm öğrencileri için de bir uygulama fırsatı yarattığını ve tarımsal üretimi öğrencilere de sevdirmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.