Spor Haber Girişi : 07 Şubat 2012 16:03

Osman Aydın'dan bir altın madalya daha

Osman Aydın'dan bir altın madalya daha
Boks Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Rize’nin Güneysu ilçesinde yapılan Genç Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası sona erdi.
Erzurum Ajans-Boks Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Rize’nin Güneysu ilçesinde yapılan Genç Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası sona erdi. Erzurum’u temsil eden sporculardan Osman Aydın 69 kiloda Türkiye şampiyonu oldu. Antrenörü Ayhan Tunçkılıç yönetiminde Rize’ye giden Tunçkılıçsporlu Osman Aydın, finalde Avrupa ikinciliği ve Avrupa üçüncülüğü bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesporlu İhsan Erdoğan’ı mağlup ederek Türkiye birincisi olarak şampiyonluk kürsüsüne çıktı ve altın madalya kazandı.
Tunçkılıçspor’un milli gururu Osman Aydın, Temmuz Ayında Kazakistan’ın Başkenti Astana’da yıldızlar kategorisinde dünya ikinciliğini elde etmişti. Milli boksörün bu kez de gençlerde Türkiye şampiyonu olması Erzurum boks camiası ile sporseverler arasında büyük bir sevinç yaşattı. Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, Güneysu Spor Salonu'nda yapılan final müsabakalarının ardından son buldu.
10 siklette yapılan final maçlarını, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç'in yanı sıra federasyon yönetim kurulu üyeleri, Asbaşkan Mert Öztemel ile Hasan Kartal, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek ve yaklaşık bin kadar Rizeli sporsever heyecanla izledi.

Sikletlerinde şampiyonluk elde ederek altın madalyanın sahibi olan genç boksörler ise şu şekilde: 49 Kilo Samet Mert Çeliksoy / Kocaeli, 52 Kilo Cengiz Onat / İstanbul, 56 Kilo Nurettin Onat / İstanbul, 60 Kilo Yasin Yılmaz / İstanbul, 64 Kilo Hasan Ozan / Kocaeli, 69 Kilo Osman Aydın / Erzurum, 75 Kilo Ömer Dinçer / Kocaeli, 81 Kilo Cem Kılıç / Elazığ, 91 Kilo Sercan Göktaş / Bursa, +91 Kilo Yasin Yıldırım / Ankara.
O
sman Aydın’ın Türkiye şampiyonu olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar genç boksörün başarısının Avrupa Şampiyonasında da süreceğine inandığını söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.