Bölge Haber Girişi : 19 Temmuz 2011 12:50

Ovit tüneli projesi!..

Ovit tüneli projesi!..
RİPORT Rize Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, Ovit Tüneli'nin Rize ve Trabzon'un ortak projesi olduğunu söyledi.

Erzurum Ajans-RİPORT Rize Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Asım Çillioğlu, Ovit Tüneli’nin Rize ve Trabzon’un ortak projesi olduğunu söyledi.

Yapımı planlanan Ovit Tüneli Projesi’nin Doğu Karadeniz Bölgesi için yüz yılın projesi olacağını belirten Çillioğlu, projeden Rize ve Trabzon başta olmak üzere tüm Doğu Karadeniz Bölgesi’nin istifade edeceğini söyledi. Çillioğlu, “Hiçbir bölge tek alanda kalkınamaz. Rize’nin sadece çay tarımına bağlı olarak ekonomik kalkınmışlığını artırması mümkün değildir. Tarım’ın yanında sanayi ve turizminde olması şarttır. İlimizin en büyük sorunlarından bir tanesi ile Güneydoğu ile olan ulaşım sorunudur. Rize-Erzurum Karayolu’nun yılın sadece üç ayında sağlıklı bir şekilde çalışması, bölge ile olan turizm ve ticaret ilişkilerini üç ayda sınırlandırmaktadır. Ovit Tüneli’nin tamamlanması halinde ilişkiler 12 aya yayılacaktır. Bu nedenle Ovit Tüneli’ni önemsiyoruz. Sayın Başbakanımız tünelin müjdesini verdi. Ancak tünelin yanında demiryolu da gereklidir. Zamanla bunun da ekleneceğine inanıyoruz” dedi.

Çillioğlu, Ovit Tüneli’nin tamamlanması halinde İyidere Vadisi’nin endüstri merkezine dönüşebileceğini belirterek “Tüm bölgede İyidere Vadisi gibi geniş bir vadisi yok. Sahilden 20 km iç kesime kadar uzanan geniş bir vadi var. Bu vadide lojistik köyler oluşturularak sanayi ve turizm desteklenebilir. Ovit Tüneli sadece Rize’ye değil Trabzon’a da hizmet edecektir. Trabzon nüfusunun yüzde 40’ı Trabzon’un doğusunda yaşamaktadır. Tünel tamamlanınca Trabzon’da bu tünelden fazlası ile istifade edecektir” diye konuştu.

Çillioğlu, ayrıca tünelin tamamlanması ile GAP ve İran ticaretinin bu güzergaha kayacağını belirterek bu şekilde Rize ve Trabzon limanlarının işlem hacimlerinin de artacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.