Erzurum Haber Girişi : 06 Şubat 2014 01:04

Palandöken Kayak Merkezi'nde neler oluyor..

Palandöken Kayak Merkezi'nde neler oluyor..
Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak kulüplerinin sporcu ve antrenörlerinden sonra tesis çalışanları da eylem yaptı.
Erzurumajans-Orkun Çizmeli'nin haberi-Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak kulüplerinin sporcu ve antrenörlerinden sonra tesis çalışanları da eylem yaptı. Maaşlarında kesinti olduğu iddiasıyla telesiyejleri yarım saat süreyle kapatan çalışanlar, Palandöken'de kayak yapılmasını engelledi.

Özelleştirme kapsamına dahil edilen Palandöken Kayak Merkezi'nin yönetimini üstlenen Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanlığı, kayak sporcuları ve onların antrenörlerinden tesisleri kullanmak için para talep etti. 22 kulüpten 500 sporcu ve antrenör, günlük 35 TL'lik ücreti karşılayamayacaklarını belirterek, 15 gün önce eylem başlattı. Tesisleri kullanmayıp, kayak pistlerine tırmanıp, sonrasında iniş antrenmanı yaparak uygulamaya tepki gösteren sporcu ve antrenörler, günlerdir eylem yapıyor.

Hergün çeşitli eylemlerin yapıldığı Palandöken'de dün de kayak pistlerinde ve tesislerde görevli yaklaşık 80 personel, maaşlarında kesinti olduğu gerekçesiyle iş bıraktı. Tesisleri ve pistleri yaklaşık yarım saat süreyle kapatan Özelleştirme İdaresi personelinin eylemi sırasında tesislerin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Otellerinden çıkıp, kayak yapmak için pistlere çıkan turistler, sabah 09.00'da başlayıp, 09.30'da sona eren eylem nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadı. Turistler, uzun süre eylemin nedenini öğrenmek isterken, Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkan Yardımcısı Eda Erturan eylem üzerine gelerek, personelle bir toplantı yaptı. Yapılan görüşmeler sonucunda personeller tesisleri yeniden çalıştırırken, maaşlarının düzeltilmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Öte yandan personelin yarım saatlik eylemiyle ilgili görüş almak isteyen gazeteciler, Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanlığı'na Başkan Yardımcısı Eda Erturan'ın talimatıyla alınmadılar. Gazetecilerle konuşmak istemeyen Erturan, binaya medya mensuplarının alınmasını da yasakladı.

ÖZELLEŞTİRME KRALLIĞI!

Palandöken Kayak Merkezi'nde son günlerde yaşanan olumsuz gelişmeler hem turizmcileri hem de turistleri tedirgin etti.  Özelleştirme İdaresi Erzurum Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi İşletme Daire Başkanı Ayhan Kabaktepe ile Başkan Yardımcısı Eda Erturan uygulamalarının sporcu ve antrenörleri mağdur ettiğini, sonucunda da 15 gündür eylemler yapıldığını anlatan turizmciler, "Anlaşılır gibi değil. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan bir uygulama Palandöken ve Konaklı'da yürürlüğe sokuluyor. Karşılıklı anlayış ve hoşgörüyle çözülebilecek bir sorun 15 gündür eylemlere neden oluyor. Her iki bürokrat da yarın Erzurum'da olmayacaklar ama yaptıklarının hesabını Erzurum ödeyecek. Sporcular ve antrenörlerden sonra, çalışanlar da iki bürokratın meydan okuması yüzünden eylem yapıyor. Tesisler çalışmadığı için turistler kayak yapamıyor. Zaten birkaç günden bu yana sporcu ve antrenörlerin eylemleri yüzünden tedirgin olan turistler, çalışanların eylemleri yüzünden iyice huzursuz oldular. Erzurum'u ve Palandöken'i yıpratmaya hiç kimsenin hakkı yok. Artık birilerinin bildiklerini okuyan bu bürokratlara bir "dur" demesi gerekiyor. Aksi takdirde kaybeden Erzurum olacak" dediler. (Erkhaber.com/Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • bir anne 01 Ocak 1970 02:00

    Yorumunuz"Spor faaliyetlerine katılmak bir insan hakkıdır. Her birey herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmaksızın, Olimpiyat ruhu içerisinde spor yapma imkanına sahip olmalıdır. Bunu yapmak için dostluk, dayanışma ve fair-play anlayışının hâkim olması gerekmektedir." - Olimpiyat İlkeleri (Google tarafından çevrilmiştir)

  • BİR ANNE 01 Ocak 1970 02:00

    ÇOCUKLARIMIZI KAHVEHANELERE TEŞVİKLERİNİZDEN DOLAYI MİNETTARIZ BENİM ÇOCUĞUM BUGÜN ANTREMANA ZORLA GİTTİ EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER