İlçeler Haber Girişi : 25 Ocak 2014 15:12

Pasinler'de 1001 hatim okuması devam ediyor

Pasinler'de 1001 hatim okuması devam ediyor
Erzurum genelinde yüzyıllardan beri süregelen 1001 Hatim geleneğinin Pasinler'de halkın büyük bir coşku ve destekle okunmasına devam ediliyor.
Erzurumajans-Erzurum genelinde yüzyıllardan beri süregelen 1001 Hatim geleneğinin Pasinler'de halkın büyük bir coşku ve destekle okunmasına devam ediliyor.

Kur'ân'ın rahmet olarak indirildiğini belirten Pasinler İlçe Müftüsü Ömer Bulut, Erzurum'un Kur'ân'a olan tutkusunun ve yaklaşımının takdire şâyân olduğunu, 1001 hatim dualarındaki katılımlarla da bunu gösterdiklerini vurguladı. Pasinler insanının da aynı duygu ve heyecanla Kur'an okumaya katıldıklarını belirten Bulut, 1001 hatim okunarak, ilçe genelde de bütün bir insanlığın maddî ve manevî bela ve musibetlerden azat olunmasına dualar edildiğini ifade etti.

Okunan 1001 hatmin şubat ayı sonuna kadar devam edeceğini vurgulayan Müftü Bulut, bu sürede hatim okuyacakların isimlerini ilçe müftülüğüne veya cami görevlilerine bildirmelerini istedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.