Spor Haber Girişi : 05 Ağustos 2013 16:40

Red Bull, Salzburg'a yaradı

Red Bull, Salzburg'a yaradı
Yarın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu Rövanş maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Avusturya Bundesliga ekiplerinden FC Red Bull Salzburg'un yükselişi, Red Bull'un Salzburg Kulübü'ne sponsor olmasıyla başladı.
Erzurumajans-Yarın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu Rövanş maçında Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Avusturya Bundesliga ekiplerinden FC Red Bull Salzburg'un yükselişi, Red Bull'un Salzburg Kulübü'ne sponsor olmasıyla başladı.

Takım, 1933'te FC Hertha ve FC Rapid kulüplerinin birleşmesiyle SV Avusturya Salzburg adıyla kuruldu ancak istenilen başarılar bir türlü gelmedi. FC Red Bull Salzburg için en önemli dönüm noktası, 2005-2006 sezonunda Red Bull'un takıma sponsor olması ve yeni bir yapılanmaya gitmesi oldu. Taraftarların heyecanlı beklentisine karşılık veren transferlerin yapılması, takımı tüm kulvarlarda hedefe koşan bir kimliğe büründürdü.

Red Bull'un yaptığı yatırımlar kısa sürede karşılığını verdi. O güne kadar tarihinde sadece 3 şampiyonluk yaşamış olan Salzburg, Red Bull'dan sonra yani 7 yıl içinde 4 şampiyonluk daha kazandı. Red Bull'dan sonra transfere yaklaşık 48 milyon Euro harcandı. Dünyaca ünlü teknik direktör Giovanni Trapattoni liderliğinde 2006 - 2007 sezonunda gelen şampiyonluk, takım tarihinde uzun süreden sonra gelen ilk büyük kupa olarak kayıtlara geçti. Bir sonraki sezon olan 2007-2008 döneminde ikinci olan FC Red Bull Salzburg, 2008 - 2009 ve 2009 - 2010 sezonlarında art arda iki kez Avusturya Bundesliga şampiyonu olarak toplamda altı şampiyonluğa ulaştı.
Bir sonraki sezon, yani 2010 - 2011 sezonu, tüm Avusturya'da sürpriz olarak nitelendirildi. Başarılı bir sezon geçiren FC Red Bull Salzburg, beklentilerin aksine ligi ikinci tamamladı. Ancak şampiyonluk serisine verilen bu kısa ara bir sonraki sezonda gelen çifte kupayla telafi edildi. 2011 - 2012 sezonunda yedinci kez şampiyon olan FC Red Bull Salzburg, aynı sezonda tarihinde ilk kez Avusturya Federasyon Kupası'nı da kazandı. Kulüp tarihinde daha önce bir kez UEFA Kupası finali gören takım, son yıllardaki yapılanmanın sonucu olarak UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde de giderek yükselen bir grafik çiziyor.

RED BULL TÜRKİYE

Red Bull, tüm dünyadaki programının devamı olarak Türkiye'de spor odaklı yaşam tarzını ve üst düzey yetenekli ya da gelecek vaat eden sporcuları bireysel olarak destekliyor.

Her biri alanında öncü ve lider olan Red Bull sporcuları ise aşağıdaki isimlerden oluşuyor:

Kenan Sofuoğlu, Moto GP dünya şampiyonu
İlkan Karaman, Fenerbahçe Ülker ve Basketbol Milli Takım oyuncusu
Naz Aydemir, Eczacıbaşı ve Voleybol Milli Takım oyuncusu
Ahmet Arslan, Serbest koşu Avrupa Şampiyonu
Lena Aylin Erdil, rüzgar sörfünde dünya hız rekoru sahibi
Burcu Çetinkaya, şampiyon ralli pilotu
Çiçek Güney, şampiyon ralli co-pilotu
Red Bull Türkiye sporcuları aynı zamanda ulusal çapta yürütülen "Genç Kanatlar" projesinin de doğal katılımcıları. Projede Red Bull sporcuları gençlere spor odaklı ve aktif bir yaşam tarzını, hayatta başarı için spordan nasıl destek aldıklarını anlatıyor ve gençlerin sporla ilgili hedefleri konusundaki soruları yanıtlıyorlar.
Bugüne kadar Bolu, Konya, Hakkari, Van, Edirne, Erzurum, Şanlıurfa ve Antalya'da 4000'e yakın gence ulaşan 'Genç Kanatlar' projesi; önümüzdeki iki yıllık dönemde Türkiye'nin her ilindeki lise ve üniversite öğrencileriyle buluşmaya devam edecek.

DEĞİŞİMİN MEYVESİ 4 ŞAMPİYONLUK

Geçmişten bugüne birçok başarı kazanan kulübün yönetimi, teknik direktörü ve kadrosu başarı odaklı revizyon edildi, arma ile renklerin yenilenmesiyle de değişim tamamlandı. Artık hayalleri sadece kazanılacak kupalar süslüyordu. Kulüpte taşlar yerine hızlı şekilde oturmuş olacak ki bir önceki sezon dipten kurtulma mücadelesi veren Salzburg, kısa zamanda rakiplerinin karşılaşmak istemeyeceği takım görüntüsü çizdi. Bir taraftan ülke futbolunu yeniden tanıtırken, Avusturya tekrar Avrupa'da ilgi çekmeye başladı, yıldız adayı gençlerin mücadele etmek istediği bir ülke haline geldi. Stadın da ismini alan Red Bull Arena'nın yenilenip, kapasitesinin 18 binden 31 bin 895'e çıkarıldı. Ancak geçen sürede stat tam kapasite doldurulamadı. İlk defa Fenerbahçe maçında tam kapasite doldu. Bunda da hiç şüphe yok ki; Almanya, Avusturya, Belçika, İsviçre, İtalya ve çeşitli Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçilerin payı büyük. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.