Bölge Haber Girişi : 08 Nisan 2011 13:19

Sağlık Bakanlığı'ndan özel turizm birimi!..

Sağlık Bakanlığı'ndan özel turizm birimi!..
Sağlık Bakanlığı'nın sağlık alanında önemli bir yere sahip olan termal turizm için 'Sağlık turizmi birimi' oluşturduğu bildirildi.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanlığı’nın sağlık alanında önemli bir yere sahip olan termal turizm için 'Sağlık turizmi birimi' oluşturduğu bildirildi.

Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında çalışmanın yürütüldüğünü kaydeden yetkililer, çalışmanın sona ermesiyle termal ve sağlığın Türkiye’nin birçok kentinden olduğu gibi Erzurum’da yürütüleceğini ifade etti. Sağlık turizmi biriminin şu an Bakanlık sisteminde olduğunu belirten yetkililer, zaman içerisinde medikal turizm, termal-spa wellness turizm, yurt dışı koordinasyon şubeleri ve ileri yaş ve engelli turizm birimlerinin de oluşturulacağını söyledi.

Erzurum’un Pasinler ve Aziziye ilçelerindeki termallerinin yüzlerce yıldır şifa yönünden kullanıldığını dile getiren yetkililer, “Termal suların bu güne kadar çermik olarak kullanıldı. Ama artık daha büyük hedefler belirlemek gerekiyor. Türkiye’de Afyon’dan sonra ikinci termal sağlık üssü Erzurum olacak. Havaalanı, kış sporları ve kayak merkezi birbirine çok yakın mesafede. Bunları bir avantaj olarak değerlendirilirse termal turizmde başarı sağlanır” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.