Bölge Haber Girişi : 08 Nisan 2011 13:16

338 numune üzerinde analiz yapıldı!..

338 numune üzerinde analiz yapıldı!..
Erzurum Kontrol ve Laboratuar Müdürlüğü'nün 2011 yılının ilk üç ayında peynir, et ve bal ürünleri üzerinde 338 analiz yaptığı bildirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Kontrol ve Laboratuar Müdürlüğü’nün 2011 yılının ilk üç ayında peynir, et ve bal ürünleri üzerinde 338 analiz yaptığı bildirildi. Kontrol ve Laboratuar Müdürlüğü yetkilileri, gıda ihracat ve ithalat işlemlerinde aktif bir rol almaya hazırlanıldığını, bunun için de laboratuarların geliştirileceğini söyledi.

Erzurum’un gelecekte sınır ticaretinde önemli bir yapıya kavuşacağını kaydeden yetkililer, kurumsal anlamda şimdiden harekete geçtiklerini belirtti. Gıda ithalat ve ihracatı noktasında Kontrol ve Laboratuar Müdürlüğü’ne önemli görevler düşeceğini anımsatan yetkililer, “Erzurum merkezli gıda ithalat ve ihracat işlemleri sürecinde laboratuarlara büyük sorumluluklar düşecek. Bunun için laboratuarların geliştirilmesi ve güncellenmesi konusunda yakın zamanda önemli adımlar atılacak” dedi.

2011’de Kontrol ve Laboratuar Müdürlüğü’nün yürüttüğü analizlerin et ve süt ürünlerinde yoğunlaştığını ifade eden yetkililer, “Erzurum’da tarım ve hayvancılık ağırlıklı olarak yapıldığı için analizler de et ve süt ürünleri üzerinde yoğunlaşıyor. İlk üç ayda 124 peynir, 86 bal ve 128 et numunesi üzerinde yüzlerce analiz yapıldı. Yakın gelecekte gıda gıda ithalat ve ihracatı artacağından, ürün çeşitliliği ve buna bağlı olarak analiz çeşitliliği de artmış olacak. Laboratuarları bu çeşitliliğe cevap verecek düzeye kavuşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.