Bölge Haber Girişi : 26 Mayıs 2011 16:33

Sevgi evleri Türkiye birincisi oldu!..

Sevgi evleri Türkiye birincisi oldu!..
Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında yapılan şiir ve stant yarışmasına katılan Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde barınan çocuklar,

Erzurum Ajans-Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kültür Köprüsü Projesi" kapsamında yapılan şiir ve stant yarışmasına katılan Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde barınan çocuklar, büyük bir başarı elde ederek Türkiye birincisi oldular.

Proje kapsamında 13 Mart'ta Erzurum'da yapılan Doğu Anadolu elemelerinde, Van İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri, şiir dalında birinci oldu. 19-22 Mayıs tarihlerinde Tokat'ta düzenlenen Türkiye finaline hak kazanan Havva Behre, yarışmaya bir de stantla katılma şansı elde etti. Final'de Havva Behre, stant dalında Türkiye birincisi olurken, Van adına şiir dalında yarışan Mukaddel Çemberlitaş ise Türkiye üçüncüsü oldu.

Çocukların büyük bir başarı elde ettiğini söyleyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ünal Öncül, ayrıca ilin tanıtımına da katkı sağlandığını belirtti. Öncül, "Çocuklarımız, bu başarılarıyla neler yapabileceklerini göstererek bu algıyı değiştirme yönünde büyük bir adım attılar. Çocuklarımız, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Kaldırımlar' isimli şiiriyle Türkiye üçüncülüğünü alırken o yolda çok ciddi kaynaşmalar da sağladı. Yarışma, ayrıca Van dışına hiç çıkmamış çocuklarımız için de çok önemliydi. Yeni bir yer, yeni arkadaşlar edinmiş oldular. Bunun dışında Van'ın tanıtımına da büyük katkı sağlanmış oldu. Çocuklarımız bu başarılarıyla neler yapabileceklerini göstererek camiamız hakkındaki algıyı değiştirme yönünde büyük bir adım attılar" dedi.

Stand dalında Türkiye birincisi olan Havva Behre ise, yarışmada doğu Anadolu bölgesini temsil ettiklerini belirterek, "Kurduğumuz stant ile Van'ın kahvaltı kültürünü, ayran aşını, uçkununu, kedisini, gölünü, tarihi ve turistik mekanlarını, el sanatlarını en iyi şekilde tanıtarak Türkiye birincisi oldum. Arkadaşım Mukaddel Çemberlitaş da şiir dalında da, birinci etaptaki başarımızı tekrarlayarak Türkiye üçüncüsü oldu. Bundan dolayı çok mutluyuz. İnşallah bu başarılarımızın devamı gelecektir" diye konuştu.

Necip Fazıl Kısakürek'in 'Kaldırımlar' isimli şiiri ile Türkiye üçüncüsü olan Mukadder Çemberlitaş da "Tokat'ta yapılan yarışmada okuduğum şiir ile üçüncü oldum. İlimiz her anlamda çok iyi temsil ettik. Bu nedenle çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.