Erzurum Haber Girişi : 05 Temmuz 2018 13:55

Son derece kötü bir iş

Son derece kötü bir iş
Vali Seyfettin Azizoğlu, korsan kitap hakkında Erzurumajans'tan Onur Sağsöz'e açıklamalarda bulundu.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ'ün özel haberi-Erzurum’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ŞEHİRDER) hazırladığı ‘Dersimiz Erzurum’ projesi kapsamında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan alınan yaklaşık 50 bin liralık destek ile bastırılan ‘Erzurum İlimdir’ adlı kitabın korsan olduğunun anlaşılması Vali Seyfettin Azizoğlu’nun da tepkisini çekti. Vali Azizoğlu, “Son derece kötü bir iş. Erzurum gibi bir kültür şehrinde bu gibi çalışmalar ciddiyetle yapılmalı” dedi. 

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile ŞEHİRDER’in imza attığı ‘korsan kitap’ skandalına bir tepki de Vali Seyfettin Azizoğlu’ndan geldi. Konunun medyada yer almasından sonra kamuoyunun tepkisini haklı bulduğunu belirten Vali Azizoğlu, “Oldukça kalitesiz bir iş yapmışlar. Kitabı elime aldığımda bende şaşırdım. İçerik itibariyle de yanlış ve hatalı bilgiler var. Erzurum gibi kültür şehrinde bu gibi çalışmalar ciddiyetle yapılmalı. Bir komisyon oluşturursun ve üzerinde titizlikle çalışırsın. Ben gereken talimatı verdim. Bundan sonra böyle bir olay yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılacak” diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.