Bölge Haber Girişi : 07 Kasım 2009 14:08

Su Ürünleri Fakültesi'ne vize çıkmadı!..

Su Ürünleri Fakültesi'ne vize çıkmadı!..
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü'nün fakülteye dönüştürülmesi talebini kabul etmedi. Açık öğretim ve mimarlık fakültesi ise bakanlar kurulunun onayına kaldı.

Erzurum Ajans-Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü'nün fakülteye dönüştürülmesi talebini kabul etmedi. Açık öğretim ve mimarlık fakültesi ise bakanlar kurulunun onayına kaldı.

Atatürk Üniversitesi, 16 olan fakülte sayısını 19'a çıkarmayı hedefliyor. Bu kapsamda su ürünleri, mimarlık ve açık öğretim fakültesi kurulması için uzun süredir çalışmalar yapan Atatürk Üniversitesi'ne YÖK'ten kötü haber geldi. YÖK, 1989 yılında kurulan ve önemli çalışmalara imza atan su ürünleri bölümünün fakülteye dönüştürülmesi talebini kabul etmedi. YÖK'ün su ürünleri bölümünün ziraat fakültesi bünyesinde olmasını gerekçe göstererek bu kararı verdiği iddia edildi. Mimarlık ve açık öğretim fakülteleri için ise umut verici gelişmeler yaşanıyor. YÖK, iki yeni fakültenin kurulmasını kabul etti. Fakültelerin resmi olarak faaliyete geçebilmesi için ise Bakanlar Kurulu'nun onayı gerekiyor.

Öte yandan Su Ürünleri Bölümü'nün kurucularından Prof. Dr. Sıtkı Aras, daha iyi hizmet edebilmek amacıyla fakülte olmak istediklerini söyledi. Aras, "Ziraat fakültesinin içerisinde olmaktan, ziraat mühendisi yetiştirmekten iftihar ederiz. Ziraat mesleğinin yakın geleceğin en itibarlı mesleği olacağını düşünüyorum. Fakülte olmaktan maksadımız bu fakülte bayrağını daha da ileriye taşımaktır. Van'dan Rize'ye, Ordu'dan Afyon'a kadar birçok yere yetişmiş eleman gönderdik. Türkiye'nin birçok ilinden öğretim elemanları bizim laboratuarlarımızda çalışıyor. Gerek eleman yetiştirme gerekse laboratuarlarımızla Türkiye'nin en iyi imkânına sahip bölümlerinden biriyiz. Eğer fakülte olabilseydik bölge insanına ve çitçisine daha fazla bilimsel destek verme imkânımız olacaktı." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.