İlçeler Haber Girişi : 04 Kasım 2011 15:09

Taşyürek, belediye başkan yardımcısı

Taşyürek, belediye başkan yardımcısı
Tarihçi- yazar Muzaffer Taşyürek, Palandöken Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

 Erzurum Ajans-Erzurum`un renkli simalarından eğitimci tarihçi yazar Muzaffer Taşyürek, uzun yıllar hizmet ettiği İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ndeki görevinden ayrıldı. Yatay geçişle kurum değiştiren Taşyürek, Palandöken Belediyesi Başkan Yardımcısı oldu. 35 yıldır eğitim camiasında hizmet veren Taşyürek, 25`i Erzurum tarihi olmak üzere 35 kitabı yayımlandı. Kültür- sosyal işler, basın ve halkla ilişkilerden sorumlu belediye başkan yardımcılığı görevine getirilen Taşyürek yeni görevine başladı. Yazdığı tarih kitaplarının yanı sıra şehre gelen yerli ve yabancı turistlere de rehberlik yapan Muzaffer Taşyürek, Erzurum`a daha verimli hizmet sunabilmek için Milli Eğitim`deki görevinden ayrıldığını ifade etti.

 

KÜLTÜR VE TARİH GELECEKTİR

 

Çiçeği burnunda belediye başkan yardımcısı Muzaffer Taşyürek, Palandöken Belediyesi`ne geçtiği için mutlu olduğunu ifade etti. Taşyürek, Belediye Başkanı`ı Orhan Bulutlar`ın teklifi üzerine kurum değiştiridiğine dikkat çekerek, "Sayın başkanımızın talebi doğrultusunda belediyeye geçtim. Burada kültürel ve tarih alanında daha verimli olacağıma inanıyorum. Bütün enerjimi belediye adına kültür hizmetlerine adayacağım. Çünkü tarih ve kültür gelecektir. Kültür ve tarih milletleri millet yapan ana unsurlardır." dedi.

 

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise yayımladığı eserler ile adından ülke genelinde söz ettiren bir isimle birlikte çalışmaktan sevinç duyduğuna vurgu yaparak,"Belediye olarak asli görevlerimizin yanında, halkımıza Muzaffer Hocamızın da yardımlarıyla etkin kültür hizmetleri sunacağız." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.