Bölge Haber Girişi : 04 Eylül 2010 04:57

Tortum'daki vahşetin perde arkası!..

Tortum'daki vahşetin perde arkası!..
Erzurum'da cinsel tacize uğrayan 12 yaşındaki Nuray'ın 'Şikâyet ederim' sözü üzerine öldürüldüğü ortaya çıktı. İşte Sabah Gazetesi'nden Sinan Aydın'ın o haberi...

Erzurum Ajans-Erzurum'un Tortum ilçesi Şenyurt beldesine bağlı Cihanlı köyünde kaybolduktan 5 gün sonra cesedi bulunan Nuray Akpınar'ın(12) uzun süredir zanlıların cinsel istismarına maruz kaldığı ve "sizi şikayet edeceğim" dediği için öldürüldüğü ortaya çıktı. İlköğretim okulu öğrencisi Nuray Akpınar'ın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan zanlılardan A.D.'nin ifadesinde, "Nuray'a cinsel tacizde bulunuyorduk. 'Sizi şikayet edeceğim' dedi. Bunun üzerine yakalanacağız korkusu yaşadım. S.K. ile konuştuk, öldürürsek kimse bilmez diye düşündük. Konuşma bahanesi ile ormanlık alana götürüp öldürdük. Cinsel tacizde bulunduğum doğrudur ama tecavüz olayını kabul etmiyorum" dediği belirtildi.

 
S.K.'nın ise çok pişman olduğunu söyleyerek, "A.D., 'Nuray bizi şikayet edecek' diyordu. Plan yapmış, birlikte Nuray'ı alıp ormanlık alana götürdük. A.D. bıçaklayarak öldürdü" dediği öğrenildi. Diğer iki zanlının da küçük kıza bir çok kez cinsel istismarda bulunduklarını itiraf ettikleri ancak cinayet olayı ile ilgilerinin olmadığını söyledikleri belirtildi. Küçük kızın uzaktan akrabası olan 17 yaşındaki A.D. ile 15 yaşındaki S.K., "Planlayarak öldürmek ve ırza tasaddi" iddiası ile çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar. "Irza tasaddi" ile suçlanan yaşları küçük diğer 2 zanlı ise serbest bırakıldı.

"HADIM EDİLSİN"
Nuray Akpınar'ın ilk otopsisinde göğsüne ve vücuduna aldığı bıçak darbeleri nedeniyle kan kaybından öldüğü bildirildi. Küçük kızın babası Nevzat Akpınar, "Bu nasıl insanlık, böyle vahşet olur mu? Bunlardan birisi bizim uzaktan akrabamız. Diğerleri komşu çocukları. Benim kızım melek gibiydi. Hepsinin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum. Kızımı öldürenlerin önce hadım edilmelerini, sonra en ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi. Güçlükle ayakta durabilen anne Tülay Akpınar ise "Bunların yaptığını hayvanlar bile yapmaz" diye konuştu. Aile acılarını artırdığı için kızlarının mezarına gidemiyor. (Sinan AYDIN/Sabah)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.