Erzurum Haber Girişi : 04 Nisan 2012 19:07

Turgut Özal Erzurum'da anılacak

Turgut Özal Erzurum'da anılacak
Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 19’uncu yıldönümünde Erzurum’da okutulacak mevlidi şerifle anılacak.
ErzurumAjans-Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 19’uncu yıldönümünde Erzurum’da okutulacak mevlidi şerifle anılacak. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’nın organizesiyle gerçekleştirilecek olan anma programı kapsamında bir de panel düzenlenecek.
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Galip Demirel, beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyet, Erzurum’da gerçekleştirilecek olan Turgut Özal’ı anma etkinlikleriyle ilgili olarak Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu’na bilgiler aktardı.
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’nın kuruluş amacını anlatan Galip Demirel, 8. Cumhurbaşkanı Özal’ın, insana yapılan yatırıma büyük önem verdiğini hatırlatarak, “Biz de vakfımız aracılığıyla insana ve insanlığa yönelik olarak hizmetler veriyoruz. Çeşitli yayınlar çıkarıyoruz, okullarımızda çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Turgut Özal’ın ülkeye verdiği hizmetlerin bilinmesini ve onun ideallerinin çok daha geniş kesimlere ulaşmasını istiyoruz. Özal’ın amaçlarını gerçekleştirecek yeni nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bu bağlamda Turgut Özal Üniversitesi’ni kurduk ve fakülte sayısını her geçen gün artırıyoruz. Çeşitli belgeseller hazırladık ve bu çalışmamız da büyük ilgi gördü” diye konuştu.
Vakıf olarak merhum Turgut Özal’ı anmak amacıyla Ankara ve İstanbul’da her yıl mevlidi şerifler okuttuklarını belirten Demirel, gelenek haline getirdikleri mevlidi şerif programı için bu yıl adres olarak Erzurum’u seçtiklerini açıkladı.

ERZURUM’DA TURGUT ÖZAL’I ANMA PANELİ DÜZENLENECEK, MEVLİDİ ŞERİF OKUTULACAK

Erzurum Ulucamii’nde okutulacak olan mevlidi şerife ek olarak, 21 Nisan akşamında Atatürk Üniversitesi’nde bir de panel düzenleyecekleri bilgisin veren Demirel, panele konuşmacı olarak ise, merhum Özal’ın yakın çalışma arkadaşlarının katılacağını ifade etti.
Demirel, “Umuyoruz mevlidi şerif programımız başta olmak üzere panelimize de Erzurum’dan gösterilecek ilginin büyük olmasını bekliyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu da, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, Türkiye’nin yakın siyasi tarihine damgasını vurmuş bir devlet adamı olduğunu vurgulayarak, “Şu anda görev başında bulunan çok sayıda yönetici, biliyoruz ki, merhum Özal’ın talebeleri konumundadır. Kendisinin Türkiye’ye ve insanımıza çok büyük hizmetleri olmuştur. Gerek demokratik, gerekse ekonomik anlamda ülkemiz Turgut Özal’la parlak bir dönem geçirmiştir. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.
Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı’nı, sosyal ve kültürel faaliyetlerinden dolayı da tebrik eden Tavlaşoğlu, “Tek bayına bu vakfın merhum Özal’ın adını yaşatma yönündeki girişimleri bile kendisinin bu ülkeye kattığı değeri göstermeye yetiyor” ifadesini kullandı.
Erzurum Vali Yardımcısı Özgür Arslan, DASİDEF ve ERGİAD yöneticilerinin de refakat ettiği heyet, ziyaretin sonunda Başkanvekili Tavlaşoğlu’na vakfın yayınları arasında bulunan bir dizi kitap hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.