Siyaset Haber Girişi : 23 Mart 2013 11:39

Üçte üç yaptık!

Üçte üç yaptık!
'İsrail Türkiye'nin tüm taleplerini kabul etti'
Erzurumajans-DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun özür dilemesiyle ilgili olarak, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir politika belirlendiğinde, bunu hangi yıl içinde olursa olsun mutlaka takip eder ve neticesini alır. O gün zikrettiğimiz bu temel talepler bugün temel itibariyle gerçekleşmiş oluyor" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TRT Haber kanalında katıldığı programda, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemesini değerlendirdi. Saldırının ardından talep ettiklerinin İsrail tarafından sırayla gerçekleştirildiğini dile getiren Bakan Davutoğlu, "Geriye 3 talep kalmıştı; Özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması ve Gazze'nin kalkınması. Bu 3 talebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir politika belirlendiğinde, bunu hangi yıl içinde olursa olsun mutlaka takip eder ve neticesini alır. O gün zikrettiğimiz bu temel talepler bugün temel itibariyle gerçekleşmiş oluyor. 3 yıl süren çetin müzakereler oldu. Bugün size sürpriz bir gelişme gibi gelen husus, aslında nakış nakış işlenen bir sürecin son aşamasıydı" dedi.

BU BİR ASIR SÜRSE BİZ BU KONUDAKİ TUTUMUZU DEĞİŞTİRMEYİZ


İsrail'e bir çok kez bu konunun milli bir mesele olduğu ve özür dilenmemesi durumunda bu sorunun devam edeceğinin hatırlatıldığını ifade eden Bakan Davutoğlu, şunları şöyledi: "Bir çok kere dış politikalar üzerinde tartışmalar yürütüldü. Ama dış politikada önemli olan haklı ve ilkeli durduğunuz bir konuda sebat etmeniz ve sebat neticesinde kaç sene olursa olsun, bu meselede ısrar edeceğiniz. Ben bir çok muhatabıma söyledim. Sadece bizim hükümetimiz değil, bundan sonra gelecek Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri için bu mesele bir milli meseledir. İlk defa barış döneminde, bizimle savaş halinde olmayan bir ülkenin düzenli ordusu bizim vatandaşlarımızı öldürdü. Bunun karşılığı var. Bu bir asır sürse biz bu konudaki tutumuzu değiştirmeyiz. Nihayet aklı selim galip geldi. Hukuk ne gerekiyorsa bu anlamda gereği yapıldı. Bu aşamaya geldik."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • acun 01 Ocak 1970 02:00

    bu yahudi durup duruken obamanın ziyareti sonrası bizi öpüyorsa bir hinlik var demektir.acaba hangi taviz için acaba düğmeye basmaya ahzırlanıyor.dikkat etmek lazım.bayram değil seyran değil.