Erzurum Haber Girişi : 27 Ekim 2014 22:50

Vali Altıparmak'tan çok sert Yavi mesajı

Vali Altıparmak'tan çok sert Yavi mesajı
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 25 Ekim 1993'te bir grup PKK'lının 38 kişiyi kurşuna dizdiği Yavi katliamının yıldönümünde çok sert bir mesaj yayımladı.
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-25 Ekim 1993'te bir grup PKK'lının 38 kişiyi kurşuna dizdiği Yavi Katliamının yıl dönümünde Vali Altıparmak twetter adresinden çok sert bir mesaj yayımladı. "Katliamı unutmayacağız ve şiddetle kınıyoruz" diyen Vali Altıparmak, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Yavi'de 38 masum insanı bir Kahvehaneye toplayıp katledenler, bırakın Müslüman olmayı, insan olamazlar. Unutmayacağız ve şiddetle kınıyorum"

YAVİ KATLİAMI

25 Ekim 1993 günü saat 19.30 sıralarında yaşları 20-25 arasında değişen ve gasp ettikleri kamyonetle Yavi'ye gelen PKK'lı grup televizyon haberlerini seyretmek için kahvehanede toplanan insanlara yaylım ateşi açtı. Saldırıda 38 kişi öldü, 50 civarında kişi yaralandı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.