İlçeler Haber Girişi : 05 Haziran 2014 19:35

Vali Bey sahaya indi

Vali Bey sahaya indi
Pasin Ovası Katı Atık Düzenli Depolana Tesisi açılışının ardından Köprüköy'e giden Vali Altıparmak önce 'Çin Tipi' seraları gezdi. Daha sonra ise 2010 yılından bu tarafa Erzurum'da üretim yapan prafabrik konut tesislerini gezdi.
Erzurumajans-Erzurum'un Köprüköy İlçesinde Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan 7 belediyenin üye olduğu Pasin Ovası Belediyeler Birliğine ait Katı Atık Tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da telekonferansla katılımıyla, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlemiş olduğu toplu açılış programıyla açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanarak gerçekleştirdiği toplu açılış töreninde Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, "Başbakanım bu tesis sizin katkılarınızla hazırlandı. İhalesi yapıldı. Bu tesis yedi ilçemizin katı atıklarını düzenli bir şekilde depolayacak. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bölgemiz için fevkalade bir tesis oldu." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferansla yaptığı konuşmada, "Bütün Dadaşlara hayırlı olmasını diliyorum" dedi,

"Ya Allah Bismillah" diyerek Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Pasin Ovası Belediyeler Birliği Başkanı Ünsal Sertoğlu, Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Köprüköy Kaymakamı Ersin Boylu ve diğer siyasetçi ve bürokratlar tarafından açılışı yapıldı.

Program sonrası 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve Pasin Ovası Belediyeler Birliği Başkanı Ünsal Sertoğlu ve diğer bürokrasi tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pasin Ovası Belediyeler Birliği Başkanı Ünsal Sertoğlu, "11 belediye ile başlayan ortak bir proje vahşi atık sisteminden kurtarıp, düzenli depolama yeri yapmayı düşündük. 6 milyonluk bir yatırımla bu tesisi ilimize kazandırdık. Büyükşehir yasasıyla birlikte kapanan belde belediyelerden sonra şuan yedi belediyenin birlikte yapmış olduğu bir proje Tekman, Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Horasan, Köprüköy ve Pasinler'in kullanacağı bir tesis. Bu proje en basitinde vahşi depolamadan düzenli bir depolama sistemine geçmiştir. İleride bu tesis tam anlamıyla tamamlandığında ülkemize çok büyük katkısı olacak." diye konuştu.



VALİ ALTIPARMAK PREFABRİK ÜRETİM TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Pasinler İlçesinde faaliyet gösteren Emin Group'a ait Prefabrik & Çelik Yapı Tesislerini gezdi. 2010 yılından bu tarafa Erzurum'da faaliyetini sürdüren şirketin sahipleri olan Zümrüt, Metin, Murat ve Emin Soslu Kardeşlerden bilgi alan Vali Altıparmak üretim bölümünde çalışan işçilerle de görüştü. İmalatların yapıldığı makineleri ve yarı mamul ürünleri inceleyen Vali Altıparmak tesisin bölgeye önemli ekonomik katkılar sunduğunu belirtti.

Fabrika hakkında Vali Altıparmak'a bilgiler veren şirket sahiplerinden Murat Soslu Emin Group'un pvc kapı ve pencere, Amerikan çelik ev, prefabrik, konteyner, plastik lambiri ve pervaz sektöründe faaliyet göstermek üzere 1990 yılında kurulduğunu söyledi. 10 bin metrekarelik alana yayılan ve son teknolojiyle donatılmış tesislerde üretilen dünya standartlarında ve yüksek kalitede ürünlerin yurt içinde ve yurt dışında nihai tüketiciyle buluşturulduğunu kaydeden Soslu firmanın sıfır hata hedefiyle üretim yaptığını ifade etti.

VALİ ALTIPARMAK'TAN KAYMAKAM BOYLU'YA ZİYARET

Pasin Ovası Katı Atık Düzenli Depolana Tesisi açılışının ardından Köprüköy'e gelen Vali Altıparmak önce Çin Tipi Serayı gezdi, daha sonra ise özel bir firma tarafından yapılan petrol istasyonunun açılışına katıldı. Daha sonra Kaymakamlığa geçen Vali Altıparmak burada Kaymakam Ersin Boylu ile bir süre görüştü.

Vali Altıparmak'ın Köprüköy ve Pasinler ilçelerindeki programlarına İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu'da hazır bulundu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.