Bölge Haber Girişi : 16 Aralık 2009 18:52

Vali Öztürk Narman ve Oltu'daydı!..

Vali Öztürk Narman ve Oltu'daydı!..
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün ilçe ve kurum ziyaretleri sürüyor. Son olarak Oltu ilçesini ziyaret eden Vali Öztürk, ihtiyacı karşılamayan kapalı spor salonu ile ilgili bakım ve onarım talebi karşısında "Kış memleketi olan Erzurum gibi yerlerde insan

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ün ilçe ve kurum ziyaretleri sürüyor. Son olarak Oltu ilçesini ziyaret eden Vali Öztürk, ihtiyacı karşılamayan kapalı spor salonu ile ilgili bakım ve onarım talebi karşısında "Kış memleketi olan Erzurum gibi yerlerde insanların zaten kısıtlı olan sosyal faaliyet alanlarının bu tür salonların sayısını artırarak genişletilmesi şarttır" dedi.

İlçeye yaptığı ziyaret esnasında Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın annesi Gönül Ala ve babası Temel Ala'yı evlerinde ziyaret eden Vali Öztürk, Gönül Ala'nın yaptığı Türk Kahvesi'ni yudumlarken Ala çiftiyle koyu bir sohbete daldı.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilçelere yönelik ziyaretlerini sürdüren Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü ilçe girişinde Kaymakam Gürkan Polat, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve Ak Parti İlçe Başkanı Fuat Demir birlikte karşıladı.

Karşılama sonrası Kaymakamlık binasına gelen Vali Öztürk, kendisini bahçede bekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle tek tek tokalaştı.

İlçe Kaymakamı Gürkan Polat'tan ilçe hakkında bir birifing alan Vali Sebahattin Öztürk, Oltu'nun gerek nüfusu gerekse potansiyeli açısından Erzurum en büyük ilçesi olduğunu belirtti. Vali Öztürk, Narman, Olur ve Şenkaya ilçelerinin de merkezi konumunda olan Oltu'nun tarihi, coğrafi konum ve iklimi ile Karadeniz Bölgesine benzerliğine dikkat çekti.

Erzurum'un ilçelerine yönelik tanıma, tanışma ve yerinde inceleme amacıyla ilçe ziyaretleri yaptığını aktaran Vali Öztürk, mevcut Meslek Yüksek Okulu ve Yer Bilimleri Fakültesi'yle bine yakın yüksek öğrenim öğrencisini barındıran Oltu'da yaşanan yurt sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, ilçede eğitim ve öğretim açısından ilköğretimden sonra liseye kayıt yaptırmayan 50 öğrencinin tekrar okula kazandırılması gerektiğini söyledi.

Bu arada İlçe Kaymakamı Gürkan Polat ise Oltu Lisesi bahçesinde Türk-Telekom'un katkılarıyla yapılması planlanan 300 kişilik yurtla ilgili gelinen süreci aktardı.

İlçe halkının temel geçim kaynaklarını oluşturan tarım, hayvancılık ve maden sektörünün son durumu hakkında bir değerlendirmede de bulunan Vali Öztürk, kayıtlara göre ilçede 14 bin 958 olan yeşil kart sayısının aktif ve pasif durumlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk uzun bir süredir üzerinde durulan suni tohumlama ve hayvan ırkının ıslahı çalışmaları hakkında görüşlerini açıklarken, "Devlet desteğiyle suni tohumlama yapılırken Erzurum'un bundan yeterince yararlanamadığını düşünüyorum. Yerli hayvan ırkının verim ve kalitesinin durumu ortada iken ıslahı yapılamamış hayvan ırkı yüzünden üreticilerin yeterli kazancı sağlamaları da haliyle zorlaşıyor. Emeğinin karşılığını alamayan üreticiler o zaman hayvan yetiştiriciliğini bırakıyor. Eskiden köylerde bulunan boğa barınakları sayesinde vatandaş bedava olarak hayvanına tohum attırıyordu. Belki bu usulün devri kapandı ancak suni tohumlama önemli bir konudur ve üzerinde ciddiyetle durulmalıdır." şeklinde konuştu.

Bu arada Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'i makamında ziyaret eden Vali Sebahattin Öztürk ve beraberindekilere Özel İdare Oltu Şube Şefliğinde bir öğlen yemeği de verildi

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.