Bölge Haber Girişi : 18 Ağustos 2011 21:20

Yakutiye'de şehitler için kur'an okundu!..

Yakutiye'de şehitler için kur'an okundu!..
Yakutiye Belediyesi tarafından Yakutiye Kent Meydanı'nda organize edilen Ramazan etkinliklerinde dün gece şehitler için Kur'an okundu.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi tarafından Yakutiye Kent Meydanı'nda organize edilen Ramazan etkinliklerinde dün gece şehitler için Kur'an okundu. Program başında Belediye Başkanı Ali Korkut'un şehitler için rahmet ve Türk milletine, Erzurum halkına baş sağlığı mesajı okundu, ardından da Osman Temel hoca tarafından Kur'an okundu. Acının Yakutiye Meydanında da hissedildiği gecede teröre, arkasındakilere lanet okundu.

Eski Erzurum ramazanlarının anlatıldığı programın dün geceki konukları program yapımcısı ve aynı zamanda Er-vak Başkanı Erdal Güzel, Prof. Ömer Özden, Eyüp Budak ve Osman Temel (Diva-Sen Erzurum Şube Başkanı)'di. Program, hain saldırıda şehit düşen 9 vatan evladı için Belediye Başkanı Ali Korkut'un rahmet ve baş sağlığı mesajı, Erdal Güzel ve programcıların mesajları, ardından da şehitlerin aziz hatırasına Kur'an okundu. Diva Sen Erzurum Şube Başkanı Osman Temel hocanın güzel tilavetiyle okunan Kur'an'ın ardından Alvarlı Efe Hazretlerinden gazeller okundu. Ramazan programını izleyen kalabalığında kahpe terörü ve arkasındakilere lanet okudukları gözlendi. Halkın, bu anlamlı tavırdan ve okunan Kur'an'dan dolayı Başkan Ali Korkut'a, programı hazırlayan Erdal Güzel ve konuklarına teşekkürleri de dikkatten kaçmadı.

17 AĞUSTOS DEPREMİ DE UNUTULMADI

Erdal Güzel'in sunduğu programda 17 Ağustos depremi de hatırlatıldı. Depremde yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet dilendi. Erdal Güzel, eski Cumhuriyet caddesini, ramazan alışkanlıklarını aktardı. Prof. Ömer Özden ise Erzurum'da ramazan geleneklerinden anekdotlar sundu. İftar yemekleri, çat kapı iftar misafirliği gelenekleriyle eski ramazanlara yolculuk yaptıran Prof. Özden'in tarihi ramazanlara yolculuğu ilgi gördü. Eyyüp Budak ise ramazanda Erzurum konulu ve şehitlerle ilgili şiiri muhteşemdi.

1800'DEN GÜNÜMÜZE YAKUTİYE MEDRESESİ

İlgi gören başka biride Muzaffer Taşyürek Yakutiye Medresesinin 100 yıl önceki halini anlattı, sine vizyon gösterisiyle birlikte yapılan sunumda, 1800'lerden günümüze resimlerle Yakutiye Medresesi anlatıldı. Tarihçi yazar Muzaffer Taşyürek, içerisi toprak dolmuş, virane görüntülerle kapanmış görüntülerin yer aldığı sunumunun sonunda bugünkü Yakutiye Medresesini gösterdi. Bu güzelliğin mimarının Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut olduğunu söyleyen Taşyürek, "Bize bu muhteşem eserle kucaklaşma fırsatı veren Belediye Başkanımız Ali Korkut beye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.