Spor Haber Girişi : 10 Nisan 2018 16:15

Yarar topu taca attı

Yarar topu taca attı
Pusula Gazetesi geçen Cumartesi günkü sayısında ‘Ödül Krizi’ başlığıyla Türkiye Kayak Federasyonu’nun (TKF) ‘Snowboard Dünya Kupası’ndan sonra sporculara para ödülünü vermediği kamuoyunu duyurdu.
Erzurumajans-Pusula Gazetesi geçen Cumartesi günkü sayısında ‘Ödül Krizi’ başlığıyla Türkiye Kayak Federasyonu’nun (TKF) ‘Snowboard Dünya Kupası’ndan sonra sporculara para ödülünü vermediği kamuoyunu duyurdu. Onur Sağsöz imzasıyla yayınlanan haberde Uluslararası Kayak Federasyonu’nun (FIS), bu konuda TKF’yi uyardığını kaleme alan Pusula,  2026 Kış Olimpiyatları’na adaylık sürecinde Türkiye’nin prestij kaybına uğradığına vurgu yaptı.

“Haber asılsız” deyip, Büyükşehir ve Kıyıcı’yı hedef gösterdi

Haberin yayınlanmasından sonra Türkiye Kayak Federasyonu’ndan ‘Başkan Erol Mehmet Yarar’ imzasıyla bir basın açıklaması gönderildi. Haberin “tamamen asılsız olup, gerçeği yansıtmadığı” iddia edilen açıklamada, ödüllerin dağıtılması konusunda TKF’nin sorumluluğunun bulunmadığı öne sürülürken, hedef olarak Büyükşehir Belediyesi ve dönemin Asbaşkanı Fatih Kıyıcı gösterildi.

Kıyıcı: Olay doğru, para ödenmedi

Haber için “gerçek dışı ve iftira” ifadelerini kullanarak haddini aşan Başkan Erol Yarar’ın basın açıklamasında danışılmasını istediği dönemin Asbaşkanı Fatih Kıyıcı da olayı doğrulayarak, sporcu ödüllerinin ödenmediğini söyledi. Kıyıcı şunları söyledi.

“Bu yarışma alındığı zaman bunun belli yükümlülükleri var. Bu yükümlülüklerde asıl muhatap Kayak Federasyonu’dur. Kayak Federasyonu’nun da organizasyonda ortak olduğu ya da muhatap olduğu yerler vardır. Bunlarla birlikte organizasyonu üstlenirler. Gelinen noktada organizasyon yapıldı. Organizasyon yapıldıktan sonra para ödülleriyle ilgili bir anlaşmazlık söz konusu oldu. Bu yarışmadan sonra hala devam eden bir süreç ama bu noktada para ödüllerinin ödenmesi gerekiyor. Bu sporcuların doğal hakkı. Bununla ilgili sporcuların başvurusu üzerine bir takım görüşmeler yapıldı. Kayak Federasyonu Başkanı ile Büyükşehir Belediye Başkanı arasında bir görüşme oldu. Bende o görüşmeye istinaden gidecektim ancak Başkan il dışında olduğu için bir araya gelemedik. Daha sonrasında da ben federasyondaki görevlerimden istifa ettim. Ayrıca görev sorumluluklarım da benden alındı. Haliyle benim artık gidip görüşme yapmam doğru olmayacağı için bu sorun böyle ortada kaldı.”

FIS, TKF’yi muhatap alır

“FIS her ne koşulda olursa olsun ulusal federasyonu muhatap alır ve bu tip işleri çözer. Bu anlaşmazlık FIS’i hiçbir şekilde bağlamaz. FIS, Kayak Federasyonu’nun organize ettiği yarışmanın ödüllerinin ödenmesini Kayak Federasyonu’ndan bekler. Yarışmanın üzerinden iki ay geçti, haliyle FIS ve sporculardan bir çok mail geldi. Ortada ödenmeyen bir ödül var. FIS’de doğal olarak bunu Kayak Federasyonu’na sorar. Ben de o zaman görevi gereği birkaç kez görüşmeme rağmen bir çözüm olmadı. Çözüm olmadığını da Erol Yarar’a ilettik ve sonrasında ben görevlerimden istifa ettim.

Bu ve bunun gibi olumsuzluklar düzenlemek istediğiniz her hangi bir organizasyonda her zaman karşınıza çıkar.”

Olimpiyat adaylığı sürecinde bizim için iyi olmaz

“Organizasyonu iyi yaparsınız, kötü yaparsınız her şekilde karşınıza çıkar. Ödüller ya da bunun gibi taahhütler yerine getirilmez karşınıza negatif çıkar. Gönül isterdi ki organizasyon başarıyla yapıldı, ödüllerde verilsin bu ve bunun gibi şeylerle karşı karşıya kalmayalım. Kaldığımız için bundan sonraki uluslararası organizasyonlarda bu tür konularla muhatap olacağız. Olimpiyatlara aday olduğumuz bu süreçte bu durum üst makamlara iletilirse olumsuz durumlar ortaya çıkar. Şu an mailleşme devam ediyor ama çözülmezse daha üst yerlere gider ve bu da bizim için iyi olmaz”

İmzalanmış sözleşme yok

Bu arada Başkan Erol Yarar’ın ‘yerel yönetim’ diye hedef gösterdiği Büyükşehir Belediyesi ile TKF arasında konuyla ilgili imzalanmış bir sözleşme bulunmadığı öğrenildi.

Delege oyununda ikinci perde!

Öte yandan yine Pusula Gazetesi’nin ‘Yarar’ın delege oyunu’ başlığıyla gündeme getirdiği 51 delegenin noter kanalıyla düşürülmesi konusu da Başkan Erol Yarar tarafından “dayanıksız ve gerçek dışı” olarak nitelendirildi. 2 Nisan tarihinde delegelere yer ve saat bildirmeden gerçekleştirilen eleme işleminin hangi noter ya da kâtipleri tarafından yapıldığı bilinmezken, ana statü gereği 300’e düşürülmesi istenen sayıda 51 delegenin hangi kriterlere göre elendiği de belirsizliğini koruyor.

Camiayı karıştırdı

Erol Yarar’ın bu hamlesinden sonra kayak camiasında ‘etik değil’ tartışmaları yaşanırken, delege isim listesinin ne zaman askıya çıkarılacağı da merak konusu oldu. Yarar’a yakın olmadıkları iddiasıyla üzerleri çizilen 51 üyenin hangi kulüplerden olduğu bilinmezken, listenin açıklanmasından sonra yoğun bir itiraz olacağı iddiası kulislerde yer aldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.