Bölge Haber Girişi : 10 Mart 2011 17:43

Yargıda ve bürokraside istifalar!..

Yargıda ve bürokraside istifalar!..
Milletvekili adaylığı için bürokraside istifaların son gününe girilirken, yüksek bürokratlar, Başbakan Erdoğan'dan gelecek "istifa et" talimatını bekliyor.

Erzurum Ajans-Milletvekili adaylığı için bürokraside istifaların son gününe girilirken, yüksek bürokratlar, Başbakan Erdoğan'dan gelecek "istifa et" talimatını bekliyor. Özellikle üst düzey bürokratlar, "boş havuza atlamamak" için, istifaya temkinli yaklaşıyor. Erdoğan'ın, sadece kendisinden izin alarak istifa edenleri aday yaptığını bilen bürokratlar, gelecek telefonu bekliyor.

HANEFİ AVCI İSTİFA ETTİ

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın Başbakan'la görüşerek istifa ettikleri öğrenildi. RTÜK Başkanvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya ve Orman Genel Müdürü Osman Kahveci de dün akşam saatlerinde aday olmak için istifasını verdi. Ergenekon davasının tutuksuz sanığı ATO Başkanı Sinan Aygün, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Yalova Valisi Yusuf Erbay, Merkez Valisi Muammer Muşmal, Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz, Hanefi Avcı, Savcı İlhan Cihaner, eski HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ve YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan da milletvekili adayı olmak için bugün istifa etti.

Tarım Bakanlığı'ndan da 20'ye yakın bürokrat, adaylık için istifa etti.

Eyüp Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Ali Özgündüz, milletvekilliği aday adaylığı için emekliliğine 3 ay kala görevinden istifa etti. CHP tarafından İstanbul 3. bölgeden milletvekili adayı olarak gösterilmeyi beklediğini belirten Özgündüz, "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 'siyaset yapmak isteyen hakim ve savcılar cübbelerini çıkartsın' demişti. Ben de onurla taşıdığım cübbemi çıkarttım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplamasını istediği "Ekrem Tosun kimdir?" sorusu yüzünden davalık olduğu Maden Tetkik Arama Diyarbakır Bölge Müdürü Ekrem Tosun, istifa etti. Tosun'un AK Parti'den Diyarbakır milletvekili aday adayı olduğu belirtlidi.

VOLKAN BOZKIR DA İSTİFA ETTİ

Avrupa Birliği Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Bozkır, 12 Haziranda yapılacak genel seçimde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Büyükelçi Bozkır, yaptığı açıklamada, 38 yıl 6 ay süreyle görev yaptığı devlet hizmetinden ayrılmanın "kendisi için kolay verilmiş bir karar olmadığını" belirtti.

Bozkır, "Ancak, ülkemizin bütün dünyada birçok açıdan gerçekten gıpta ile izlendiği bir dönemde, bu noktaya gelinmesinin gerçek mimarı olan Sayın Başbakanımızın teveccühüne mazhar olmaktan ve böylesine önemli, sorumluluk ve özveri isteyen bir görevi üstlenebilecek olmaktan dolayı gurur ve heyecan duyuyorum" diye konuştu.

Büyükelçi Bozkır, "Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda bugünkü iftihar edilecek düzeyinin de ilerisine taşıma hedefine ulaşılmasına, dış politika konusundaki deneyimimle TBMM çatısı altında hizmet etmek benim için bir onur olacaktır" dedi.

EFKAN ALA İSTİFA ETMEDİ

Kulislerde, bürokrasinin en tepesindeki isim olan Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın istifa edip aday olacağı ve AK Parti'nin yeniden iktidara gelmesi halinde Milli Savunma Bakanı olacağı ifade ediliyordu. Ancak Ala, istifa etmeyerek bürokraside kalmayı tercih ett.  TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, SGK Başkanı Emin Zararsız, Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir de istifadan son dakikada vazgeçen büroktratlar oldu.

İHRAÇ EDİLENLERE YASAK

AK Parti yönetimi, disiplin kurulu kararıyla partiden ihraç edilenlere adaylık yasağı getirdi. Yasak, MKYK kararıyla görevden el çektirilen il ve ilçe başkanları ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri için de geçerli olacak.

Öte yandan Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da MHP'den milletvekili adayı olmak için dün istifasını verdi.

AK PARTİ'DE KOZMİK ÜS KURURLDU

Aday adayı başvurularını kabul etmeye başlayan AK Parti, seçim hazırlıklarını büyük bir titizlikle yürütüyor. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla, girişlerin yasaklandığı 4'üncü kattaki seçim karargâhı, "kozmik üs" olarak seçildi.

Milletvekilleri dahil hiç kimsenin alınmadığı katın girişine "güvenlik masası" kuruldu. Yasaklı birimin girişindeki otomatik kapının camları, AK Parti bayrakları ve Başbakan Erdoğan'ın posterleriyle kapatıldı. Böylece dışarıdan, içerinin görünmesi de engellendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.